Google anmeldelser 4,7
4.7/5
Maul biler logo

Anskaffelse af elbil

Har du som offentlig eller privat organisation overvejet, at skifte jeres vognpark ud med elbiler? Hvis ja er du på vej den rette vej. Der er nemlig en række fordele ved at vælge en elbil frem for en konventionel bil. Man opnår blandt andet en højere energieffektivitet og et lavere CO2-aftryk.

Står I også med disse overvejelser er det helt naturligt, at stå tilbage med en masse spørgsmål. På denne side har vi samlet en række ting man bør være opmærksom på før man indkøber elbiler.

Brian Maul

Direktør

Udvalgte elbiler

Nissan Leaf

Nissan Leaf Acenta

Nissan E-NV200

Nissan E-Nv200

Skoda Enyaq

Skoda Enyaq

Hvor lang tid tager det at lade en elbil?

ModelCa. opladningstid hjemme

Tesla model 3

Standard range plus, 55 kWh

Long range dual motor, 75 kWh

Long range Performance dual motor, 82 kWh

5-8 t 30 min

7 t 30 min op til 11t 15 min

8-12t 15 min

Volkswagen ID.3

1st, 62 kWh

Pro performance, 62 kWh

Pro S , 82 kWh

6-9 t 15 min

6-9 t 15 min

8-12 t 15 min

Kia e-Niro

39 kWh

64 kWh

6 t 30 min

10 t 30 min

Nissan LEAF

40 kWh

E+ 62 kWh

6-7 t 30 min

10 timer

Renault ZOE

ZE50 R110 52 kWh

ZE50 R135 52 kWh

3-9t 30 min

3-9t 30 min

Skoda ENYAQ 80 iV, 82 kWh8-12t 15 min

Hyundai KONA

39 kWh

64 kWh

4-6t 15 min

6-7 timer

Kilde: avexperten

Overblik over de forskellige tilslutningskontakter

 Type 2CHAdeMOCCS ComboTesla Type 2
Spænding3 x 230Vmax. 500Vmax. 1000Vca. 400V
Strømstyrkemax 63Amax. 125Amax. 500Aca. 500A
Fase3 fase ACDCDCDC
Effektmax. 43 kWmax. 50 kWmax. 350 kW *max. 200 kW

*Nuværende hurtigladere max 50 kW, lynladere op til 150 kW eller 350 kW.

 

Værd at vide inden du anskaffer en elbil

Før du overvejer at købe en elbil, er det naturligvis vigtigt at tænke over om en elbil, reelt dækker ens behov. Hvilke funktioner skal bilen dækker? Hvilke forventningerne har I til den?

Elbilsmarkedet har været under stor udvikling og du har som organisation i dag mulighed for at vælge imellem en lang række elbiler.  Derfor er det vigtigt, at have et overblik over, hvad netop din elbil skal kunne klare. Det første man bør tjekke er om en elbil reelt passer ind i jeres kørselsmønster. Hvis man har en GPS-tracker installeret i sine biler kan man hurtigt få afdækket det spørgsmål, hvis ikke bør man forhøre sig ved de enkelte aktører som skal anvende bilen. 

Test om I er klar til elbiler 

Et alternativ til GPS-tracken er Volkswagens app kaldet “EV Check” du finder den både til IOS og Andriod. Det eneste du skal gøre, er at downloade app’en til din telefon. Placere din telefon i bilen du ønsker at teste, og så blot køre den normale rute. Efter endt rute vil appen fortælle dig, hvorvidt en elbil er det rette valg for dig.

For at kunne vurdere, om den ønsket elbil reelt opfylder dit behov i forhold til rækkevidden, skal du kigge efter det producenterne kalder WLTP. WLTP-tallet viser, hvor langt den ønsket bil formentligt køre på en opladning. Producenterne opgiver ofte en rækkevidde i henholdsvis blandet kørsel og bykørsel.

Eksempel fra Nissan Leaf 40 kWh:

Rækkevidde – bl. Kørsel (WLTP) =  270 – 285 km

Rækkevidde – bykørsel (WLTP) = 389 – 415 km 

Rækkevidden kan dog blive påvirket er en række udefrakommende faktorer. Særligt udetemperaturen, kørestil, samt varmeforbrug i bilen har en påvirkning på dette. 

Opnå længere rækkevidde

Ønsker I, at opnå en længere rækkevidde kan vi varmt anbefale FDMs kursus “kør grønt”. Her lærer man, at udnytte ens elbil bedst muligt. Dette er med til, at man opnår en længere rækkevidde.

Hvad er WLTP?

 

Tager vi en Nissan Leaf (den mest indkøbte model i Københavns Kommune) som eksempel med et kørselsmønster på 10.000 km om året. Koster den et sted mellem 2.600 og 3.200 kroner årligt. Prisforskellen skyldes forskellige elpriser, varmeforbrug og kørestil.

Når du vælger en elbil, bør du overveje, hvordan den oplades. En eventuel installation af el-ladere kan være en større udgift som knytter sig til den lokale forsyningstavlekapacitet. Denne udgift kan variere meget, men i et eksempel fra Københavns Kommune har de regnet med en gennemsnitspris på 30.000 kroner pr. ladeudtag, inklusiv gravning og tilslutningsbidrag til energiselskabet.

Kilde: Regionh.dk

 
 

Typisk tager det i mellem 1-9 timer at lade batteriet, afhængig af hvilket type batteri bilen har. Derudover betyder valget af ladestation også noget for tidsforbruget. Det tager for eksempel 15-30 timer, at lade en elbil 100% via et klassisk kabel via en stikkontakt. Vælger du i stedet en supercharger som du finder rundt omkring i landet, tager det typisk kun 30 minutter, at oplade bilen 80%. 

Fælles for alle lademetoder er, at ladeeffekten sænkes når bilen har nået en kapacitet på 80%. Dette gør man for at beskytte batteriet.

Elbilviden.dk har lavet en fin tabel over, hvad det cirka koster på månedsbasis, at eje de ti mest solgte elbiler. Det kaldes også bilens totale omkostninger. Vær opmærksom på, at værdierne i beregningerne er estimerede.

Du kan se tabellen her. 

Hvis du gerne vil vide mere omkring, hvordan beregningerne er foretaget, kan du finde flere informationer på side to i beregningerne. 

Miljøstyrelsens TCO-beregner

Miljøstyrelsen har udviklet en TCO-beregner, der gør det muligt allerede i tilbudsfasen at beregne, hvad køretøjers samlede omkostninger vil blive i hele dets brugsfase.

Kilde: elbilviden.dk

Hvilket udstyr og løsninger bør i overveje?

En varmepumpe er med til at øge elbilens potentielle rækkevidde markant om vinteren. Dette gør den ved at reducere bilens energiforbrug, når du ønske at opvarme kabinen. En varmepumpe kan derfor varmt anbefales, da den sikre en øget rækkevidde og deraf en øget fleksibiliteten i driften af elbilen

Vi anbefaler at overveje en bil med sædevarme, da dette er med til at øge komforten for brugeren af bilen markant – især i vintermånederne under længere ture.

 

Det kan varmt anbefales, at vælge en bil, hvor du har mulighed for at tidsplanlægge, hvornår bilen skal varme op enten via bilens eget system eller via en app. Dette kan være med til øge rækkevidden, da du kan bede bilen om at varme op imens den stadig oplader. Derudover er det med til at øge komforten til brugeren af bilen.

 
 

Ligesom du via en app kan styre bilens opvarmning, har du også mulighed for at styre dens opladning. Dette er pt. standard for de fleste elbiler på markedet.

 
 

Det er vigtigt, at du sikre dig at det medfølgende kabel til bilen passer jeres behov. Spørg altid rådgiver om dette, hvis du er i tvivl.

Ofte er biler fra fabrikken leveret med rulleoptimerede dæk. Dog anbefaler vi altid, at du forhører dig hos din rådgiver omkring dette. Vi oplever ofte disse kan give op til 5% længere rækkevidde.

 

Ønsker du at mindske drift skaderne i form af parkeringsskader igennem bilens levetid? Så anbefaler vi, at du vælger en bil med enten parkeringssensor eller bakkamera. Hver opmærksom på at parkeringssensor både fås til foran og bagved på bilen.

 
 

Denne løsning giver særlig mening, hvis elbilen indgår i en puljeordning. Ofte er dette standard på bilerne. 

Det bedste ved en elbil er...

Vælge dit ekstraudstyr

Stærk acceleration, Kraftig motor og sjove køreegenskaber

Elbiler er bare sjovere at køre i, længere er den simpelthen ikke. Den nye generation af elbiler kommer med endnu bedre og kraftigere motorer, som giver dig en unik og hurtig acceleration – lige når du trykker på speederen. I din elbil, skal du ikke vente flere sekunder på, at bilen kommer op i omdrejninger, og det giver en mere komfortabel kørestil. Ja, så elbilen egner sig også rigtig godt til bykørsel, hvor det måske er start/brems kørslen, der udgør størstedelen af kørslen. Den kvikke acceleration og kørestil gør det langt sjovere at flette ind og ud af trafikken og måske komme 5 minutter hurtigere på arbejde, hvem ved.

Forvarmet om vinteren eller nedkølet om sommeren – under opladning

Flere elbiler har mulighed for temperaturindstilling på forhånd, da de har adgang til store mængder energi fra ladestikket eller i batteriet. Det vil sige, at når din bil står og lader op, og du ved, at du snart skal ud og køre, så kan du forhånds-tempere din bil, så den er afkølet eller opvarmet efter dit behov. Med elbilen er det slut med en ubehagelig temperatur i din bil – både i sommer- og vinterperioden.

Færre udgifter til service og vedligeholdelse og længere levetid

Elbilen er for dig, som ønsker færre udgifter, når først du har købt ny bil. Med en elbil får du en bil, der består af færre mekaniske sliddele, som skal serviceres og vedligeholdes. Og ja, derfor får du altså en bil, som er billigere i brug. Eksempelvis er der oftest ikke olie på elbiler og derfor er du pludselig fri for at tænke over det, når du skal til service med din bil. Kort fortalt får du med en elbil et køretøj, der kommer til at spare dig for værkstedstider og nogle af serviceregningerne. En rigtig god forretning for dig som bilejer, men husk, at vi altid står klar til at hjælpe dig på vores værksted her hos Maul Biler.

kr. 2.718 ,-/md

Alle priserne er + moms.

Nedenfor vil du kunne se et eksempel på en erhvervsleasing af en Nissan E-NV200. Det kan give dig et indtryk af, hvad bilen vil koste dig i måneden. Har du brug for endnu flere kilometer om året kan vi altid tilpasse tilbuddet efter dine behov.

Førstegangsydelse kr. 30.000 ,- +moms

60 mdr.

15.000 Km.

51.850 ,- 

Spar penge ved at købe en brugt E-NV200

Er du på udkig efter en ny bil eller varevogn? Har du overvejet at købe den brugt i stedet? I nogle tilfælde kan det være en rigtig god ide at købe en brugt bil frem for en ny. Men hvorvidt du bør købe en ny eller brugt bil, kommer selvfølgelig helt an på dine behov.

Vælger du at investere i en brugt bil, kan der være penge at spare på bilkøbet. Derudover er der også en lang række andre fordele. Her får du de fem vigtigste:

  • Både nye og brugte biler taber værdi, så snart de tages i brug. Men forskellen er, at den brugte bil ikke taber værdi lige så hurtigt som en ny. Dette skyldes blandt andet, at den brugte bil allerede har haft sit største værditab i sine første leveår.
  • Du får ofte en stor mængde ekstraudstyr og moderne teknologi med i prisen, så du ikke behøver at betale ekstra for en opgradering.
  • En brugt bil kan ofte være et langt mere miljøvenligt valg, da bilen ikke skal produceres på ny.
  • Vælger du at købe en brugt bil, kan du i mange tilfælde få bilen leveret næsten med det samme. 

Med en brugt bil får du mere bil for pengene. Er du blevet nysgerrig på at købe brugt i stedet for nyt, har vi et stort udvalg af brugte biler her.

 

Vi leaser også biler – Du finder vores billeasing guide her.

Releasing

kr. 3.995 ,-/md

Alle priserne er + moms.

Nedenfor vil du kunne se et eksempel på leasing af en brugt Nissan E-NV200. Det kan give dig et indtryk af, hvad bilen vil koste dig i måneden. 

Førstegangsydelse kr. 3.995,- +moms

Fra 6 – 36 mdr.

1.250 km pr md.

2,5 kr. + moms

Bestil tilbud

Udfyldt denne formular og vi kontakter dig hurtigst mu1igt

Kontakt mig

Få et tilbud

Brian Maul

Brug for hjælp?

 

Mail: bm@maulbiler.dk

Telefon: 87932469

Lad os finde din bil

Brian Maul

Brug for hjælp?

 

Mail: bm@maulbiler.dk

Telefon: 87932469

Har du et spørgsmål?

Brian Maul

Udfyld denne formular og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Beregn byttepris

Brian Maul

Udfyld denne formular og vi kontakter dig hurtigst mu1igt

Book en prøvetur

Brian Maul

Udfyldt denne formular og vi kontakter dig hurtigst mu1igt

Bestilling

Brian Maul

Brug for hjælp?

 

Mail: bm@maulbiler.dk

Telefon: 87932469

*Der tages forbehold for tastefejl.