KAN JEG FÅ MIT STENSLAG REPARERET?

De fleste har prøvet det. At få et stenslag, er altid en kedelig affære. Inden du vælger at få din rude skiftet, skal du overveje, om det blot kan repareres. At reparere et stenslag kan nemlig både spare dig en masse tid og penge.

Du skal se efter følgende ting, når du skal vurdere, om din rude kan repareres eller ej. Kan du svare ja til blot et af nedenstående spørgsmål, kan ruden ikke repareres, og du skal i stedet få den skiftet.  

  • Begyndende revne i ruden
  • Stenslaget er større end en 2-krone
  • Stenslaget befinder sig mindre end 5 cm fra rudens kant. 

Er du ikke helt sikker på, om ruden skal skiftes, er du altid velkommen til at kontakte os.

Thomas - Værksted

FRA KUN 350 ,-

3 felter du skal være opmærksom på

På forruden af din bil finder du tre vigtige områder. Hovedområdet er det område som dine vinduesviskere holder fri for regn og snavs. Dette hovedområde kan opdeles i yderligere 3 områder: 

Område A: 

Dette område er også kaldet fjernsigt feltet og er et 300 x 300 mm felt på din bils forrude midt over ratnavet. Rettere sagt, dette er førerens direkte udsyn fremad. Din bil vil ikke kunne blive godkendt under syn, hvis den har følgende fejl: 1) stenslag eller revne større en 3 mm. 2) Flere mindre skader, ridser eller sandblæsninger på forruden. 

 

Område B:

Område B afgrænses af bil rudens midte. Området er et bånd på tværs af bilens rude som har samme højde som område A. Som det fremgår af skitsen befinder område B sig på begge sider af område A. Din bil vil ikke godkendes under syn, hvis der forekommer følgende: 1) Stenslag med en diameter på 10 mm eller revner med en diameter på 50 mm. 

Område C:

 Du finder område C i fortsættelse i båndet på tværs af forruden, dog fra passagersiden af. Det vil sige, fra midten og mod højre. Din bil vil ikke godkendes under syn, hvis der forekommer følgende: Stenslag, med en diameter på 30 mm eller revne med diameter på over 150 mm. 

Kilde: Trafikstyrelsen

Reparation af stenslag

Undgå at et stenslag slår dig ud!

De fleste har oplevet det – Uheldet er ude og en træls sten har ramt din forrude. Maul Biler – din lokale SKODA-ekspert er klar til at hjælpe dig videre! Og som en lille bonus har langt de fleste kaskoforsikringer en gratis stenslagsforsikring, så du kan være heldig slet ikke, at skulle have en krone op af lommen. 

Har du fået et stenslag i forruden er det vigtigt, at få det repareret hurtigst muligt, for at undgå, at det kan udvikle sig en en større revne i forruden. Langt de fleste stenslag kan repareres, dog kan det i visse tilfælde være nødvendigt, at skifte forruden af hensyn til sikkerhedsmæssige årsager. Vi står klar til at hjælpe dig med at vurdere, hvad  den bedste løsning er.

5 grunde til du skal vælge en Skoda Original-forrude

Kvalitet

Vælger du en ŠKODA Original-forrude er du sikret, at den altid overholder fabrikkens standarder, og bliver monteret ud fra deres forskrifter.

Sikkerhed

Din forrude er en vigtig del af bilens sikkerhed, og det er derfor vigtigt du vælger en ŠKODA Original-forrude. Forruden er lavet af sikkerhedsglas, det er med til at støtte front airbaggene, samt sikre at ruden splintre mindre ved beskadigelse.

Stabilitet

Din forrude er en bærende del af din bils karosseri. Forruden har derfor en stor impact på karrosseriets vridningsstabilitet, hvilket gør forrudens styrke og montering er yderst vigtigt. Har din bil et vridningsstabilt karrosseri vil du opleve mere sikre køreegenskaber i svingene og ved eventuelle undvigemanøvre.

Komfort

En ŠKODA Original-forrude er bygget til at beskytte mere i mod støj, samt skærme mod solens stråler, hvilket er med til at holde bilens kabine køligere om sommeren

Kompatibilitet

Vælger du en ŠKODA Original-forrude, sikre du den er afstemt til netop din bils assistentsystemer, såsom Lane assist og din regnsensor. Begge arbejder nemlig tæt sammen med det kamera og sensor du finder i toppen af din forrude.

Skift af forrude kan blive dyrt

Din forrude består ofte af to lag glas, der bliver limet sammen med en film imellem. Dette er ofte kaldet en lamineret rude. Bilens andre ruder er ofte lavet af hærdet enkeltlagsglas. 

En forrude kan nogle gange være en relativ kompliceret del af din bil. I mange nyere biler er det for eksempel ofte både varmetråde til varme i forruden og antenne til DAB-radioen monteret i forruden. Derudover er mange af de nyere sikkerheds- og assistentsystemer som for eksempel regnsensor, vognbaneassistent og den automatiske nødbremse forbundet til forruden. 

Er du uheldig kan en ny forrude derfor koste op mod 10.000 kroner eller endnu mere. Dog kan du ofte være heldig, at dit forsikringsselskab tilbyder en glasskadeforsikring som dækker disse. Tjek derfor altid om du har fået tilføjet dette til din forsikringspolice. 

Et stenslag kan have betydning for din bils værdi

Skal du til at have solgt din bil kan et synligt stenslag eller dårlige reparationer heraf have en stor betydning for prisen. Derfor er det altid en god idé, at tjekke sin forrude inden evt. handel. 

Har du valgt af lease din bil, skal du ofte stadig være opmærksom på stenslag. Bliver stenslaget ikke repareret, inden du aflevere din bil, kan du være uheldig at få en efterregning på dette. 

Vi står altid klar til at hjælpe dig videre med tips og tricks. 

Book tid til stenslag

Udfyldt denne formular og vi kontakter dig hurtigst muligt. 

Få et tilbud

Brian Maul

Brian Maul

Brug for hjælp?

 

Mail: bm@maulbiler.dk

Telefon: 87932469

Lad os finde din bil

Brian Maul

Brian Maul

Brug for hjælp?

 

Mail: bm@maulbiler.dk

Telefon: 87932469

Har du et spørgsmål?

Brian Maul

Brian Maul

Udfyld denne formular og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Beregn byttepris

Brian Maul

Brian Maul

Udfyld denne formular og vi kontakter dig hurtigst mu1igt

Book en prøvetur

Brian Maul

Brian Maul

Udfyldt denne formular og vi kontakter dig hurtigst mu1igt

Bestilling

Brian Maul

Brian Maul

Brug for hjælp?

 

Mail: bm@maulbiler.dk

Telefon: 87932469

*Der tages forbehold for tastefejl.