Google anmeldelser 4,7
4.7/5
Maul biler logo

Kontrol af bremser

Hvis der er lang tid til, at din bil skal til service, og du snart skal køre langt – f.eks. på ferie – kan det være en rigtig god idé at få os til at kontrollere bremserne. Her vil vi kontrollere bremsevæske, bremseskiver, bremseklodser og bremsebakker. Hvis nogle af disse er slidte eller snavsede, vil vi tilbyde dig at få dem skiftet.

Hos Maul Biler laver vores mekaniker en video, så du kan komme med på sidelinjen, når vi kontrollerer dine bremser.

Din pris: 195 ,-

Kontrol af bremser
Familiebil leasing

Hvornår skal jeg skifte bremser?

Det er faktisk et godt spørgsmål. Defekte bremser er ofte noget, som kun bliver opdaget ved serviceeftersyn eller i forbindelse med biluheld. Derfor er det en god idé at få bremserne kontrolleret jævnligt.

Din bils bremser er noget af det vigtigste i forhold til sikkerheden. Derfor er det naturligvis utrolig vigtigt at sørge for, at de fungerer ordentligt. I bilens servicebog kan du læse, hvornår det er angivet, at din bil skal til serviceeftersyn. Til serviceeftersynet vil vores mekaniker visuelt kontrollere dine bremser for at sikre, at de lever op til standarderne.

Familiebil leasing

Hvor lang tid holder bremser på en bil?

Hvor lang levetid dine bremser har, afhænger ofte af, hvordan du kører. Kører man f.eks. ofte i byen vil dette slide mere på bremserne, da der sker mange opbremsninger ved lyskryds, fodgængerfelter og hajtænder. Man kan ikke sige præcis, hvornår du skal skifte bremser, men ofte er det omkring 100.000 km plus/minus 10.000 – 20.000 km. 

ABS betyder Anti-Blokerings-System, dvs. at hjulene ikke blokeres ved hårde opbremsninger. ABS bremser giver normalt en bedre og mere sikker bremsning.

Den røde ABS-lampe skal slukke kort tid efter motoren startes, i modsat fald er kørsel ikke tilladt, idet der så kan være fejl i bremsesystemet.

Driftbremsen
Driftbremsen skal virke på alle hjul og kunne bremse bilen sikkert, hurtigt og virksomt ved alle hastigheder. Driftsbremsen skal kunne standse bilen på højst 6 m., ved en hastighed på 30 km/t, på en lige tør og plan vej.

Nødbremsen
Nødbremsen er en del af 2-kreds bremsesystemet. Hvis den ene kreds går i stykker, virker den anden stadigvæk. Det kaldes for nødbremsen. Nødbremsen skal kunne standse bilen på højst 12 m. ved en hastighed på 30 km/t.

Parkeringsbremsen
Parkeringsbremsen (håndbremsen) er mekanisk (f.eks. kabeltræk), og skal kunne holde bilen standset på 18% skrånende vej. Den skal kunne stå fastspændt og virke på mindst 2 hjul på samme aksel.

Kort sagt ja. Det er utrolig vigtigt, at sørge for dine bremseklodser er velfungerende og de slides også ligesom din skiver gør. Ofte vil man opleve at bremseklodserne har samme levetid som bremseskiverne.

Bremsepedalen skal være forsynet med en rillet gummiklods, og pedalen må højst kunne trædes halvvejs ned mod vognbunden. Der skal i pedalens topstilling være en frigang på ca. 1 cm. Bremsepedalen skal virke hård og fast når den er nedtrådt.

Når man træder på bremsepedalen, bremses bilen ned. En cylinder sender et stort tryk af bremsevæske ud gennem bilens bremserør og aktiverer bilens bremsecaliper eller hjulcylindre. Det er derfor vigtigt at bremsevæsken er i god stand og ikke for gammel.

Bremsevæsken opsuger fugt og bliver med tiden mere og mere vandig og dette svækker væsken, den bliver ustabil og kan ikke presses optimalt. Hos Maul Biler kan vi kontrollere om din bremsevæske skal udskiftes. Vi anbefaler at bremsevæsken skiftes omkring hvert andet år.

En bremseforstærker gør det meget lettere at bremse, idet den øger trykket på bremsepedalen. Den kontrolleres ved, at man med slukket motor pumper pedalen til den bliver hård og fast (6-7 gange) for at fjerne vacuum fra beholderen. Herefter trædes pedalen atter nedog holdes under konstant tryk, medens motoren samtidig startes. Hvis pedalen nu synker yderligere lidt ned, er din bremseforstærker i orden.

Hvor lang tid dine bremser holder afhænger meget af, hvordan du kører bilen. Kører du ofte bykørsel, kan du opleve dette slider mere på bremserne. Dette skyldes at man ofte har flere nedbremsninger under bykørsel. Som tommelfingerregel kan man sige at bremser ofte skal skiftes ved omkring 100.000 km. 

Dine bremser fungere ved sådan, at når du trykker på bremsepedalen vil den skyde en bremsevæske ud gennem bremserørene. Denne væske kommer ud til bremsekaliberen, som presser bremseklodserne mod den med hjulet roterende bremseskiver, hvilket bremser bilen

Som tommelfingerregel vil man ofte skulle skrive bremseskiver efter 100.000 km plus/minus 20.000 km. Det er især din kørsel der har en indflydelse på, hvor ofte du skal skifte bremseskiver. 

Familiebil leasing

Kontrol af bremser 195 ,-

Se alle vores andre reparationer

Kontrol af bremser 195 kr.

Vi sidder klar til at hjælpe dig

Udfyld felterne nedenfor

Telefonnummer

Nummerplade

Kontakt mig

Få et tilbud

Brian Maul

Mail: bm@maulbiler.dk

Telefon: 87932469

Lad os finde din bil

Brian Maul

Mail: bm@maulbiler.dk

Telefon: 87932469

Har du et spørgsmål?

Udfyld denne formular og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Beregn byttepris

Brian Maul

Udfyld denne formular og vi kontakter dig hurtigst mu1igt

Book en prøvetur

Udfyldt denne formular og vi kontakter dig hurtigst mu1igt

Vi ringer dig op inden for 1-2 dage.
Vi glæder os til at snakke med dig!

Hvis du mangler hjælp til andet  er du altid velkommen til at kontakte os på