Hvornår skal man skifte dæk?​

Hvornår  skal man skifte dæk? Ifølge loven skal der være minimum 1,6 mm mønsterdybde på dine vinterdæk. Det er dog en god idé at skifte før det, da dækkenes ydeevne formindskes, jo mindre mønsterdybden bliver. Dækmønstret og dets slidbane fortæller dig altså, hvornår du skal have lavet et dækskifte. Når du tjekker om du trænger til dækskifte, er det vigtigt, at du tjekker alle dine dæk – ikke bare det ene. Alt efter dit kørselsmønster og trækket på bilen, kan slid på dine dæk variere en smule fra dæk til dæk.

Værd at vide om vinterdæk

Fakta om mønsterdybde – økonomi og lovkrav

Det er ikke kun af sikkerhedsmæssige årsager, at det er vigtigt at få foretaget dækskifte. Dækmønster og dæktryk er også vigtige faktorer for, at du kan køre sikkert på vejene. Uden det optimale dækmønster og dæktryk vil du opleve, at din bils vejgreb forringes.

Ifølge Rådet for Dæksikkerhed anbefales en mønsterdybde på 3 mm dybde. I Danmark kører mange rundt med et dækmønster, der er mindre end 1,6 mm, så skynd dig ud til bilen og lav en dæktest. Vidste du for eksempel, at 19% af danskerne kører rundt på ulovlige dæk! Det vil sige, at de kører med dæk, der har en mønsterdybde på mindre end 1,6 mm.

FDM anbefaler, at du kontrollerer din bils dæktryk minimum en gang om måneden. Ikke nok med, at slidte dæk kan være farlige, så har det også indflydelse på økonomien. Det kan koste op mod 13% ekstra i dit brændstofforbrug, hvis din bils dæktryk ligger bare 0,5 bar under det anbefalede. 

Din optimale mønsterdybde og dæktryk finder du enten i bilens instruktionsbog eller på dækket selv. Husk, at dækmønstret er vigtigt om vinteren, hvor det er vigtigt, at din bil kan få vejgreb på trods af sne og frost på vejene.

Hvorfor er mønsterdybde vigtigt

Det er vigtigt, at din mønsterdybde minimum er 1,6 mm, fordi det er mønsterdybden på dine dæk, der skal skære gennem sneen og sikre et godt vejgreb. Selvom det minimum bliver anbefalet, at du får foretaget et dækskifte ved en mønsterdybde på 1,6 mm, så er det allerede en god idé at overveje dækskifte ved 3 mm. Allerede ved 3 mm er vejgrebet nemlig væsentlig forringet i vintermånederne med sne og slud på vejene. Hos Maul biler går vi op i din sikkerhed. Derfor vil vi anbefale dig, at kigge ind forbi vores værksted og få foretaget et dækskifte, hvis du opdager, at mønsterdybden er mindre end anbefalet.

Vores værksted

Hos Maul biler står vi altid klar til at hjælpe dig med god service og vejledning, når du trænger til dæksskifte. Vi er en familievirksomhed, der ønsker at hjælpe med at give dig og din familie en tryg og sikker kørsel. Hvis du ønsker eller er i tvivl om, at du trænger til nye vinterdæk, så står vi klar til at vejlede dig i et eventuelt dækskifte. Kontakt vores værksted her.

Book tid til dækskifte

Undersøg om det er tid til dækskifte

Hvis du ønsker at måle om du trænger til et dækskifte, så har vi her lavet en guide til, hvordan du måler din mønsterdybde bedst muligt.

  • Tag en pind eller en anden fast lille genstand og marker, når den sidder i dækket
  •  
  • Mål den nøjagtige dybde med en lineal
  •  
  • Du bør måle 2 til 3 forskellige steder på dækket, for at være sikker på mønsterdybden overholdes
  •  
  • Vær grundig – mål ikke bare et af dine dæk, men alle 4
  • Er mønsterdybden under 3 mm er det allerede en god idé at få et dækskifte
  •  

Hvis du får forskellige mål, så er der god grund til at kontrollere, om dækket slides skævt, fordi der er noget galt. Det kan også være, at du har ramt en af de punkter, som er lavet til at indikere, at dækket er slidt ned og trænger til dækskifte.

Book tid til din bil her

Udfyld nedenstående formular og vi vil kontakte dig hurtigst muligt angående din henvendelse.

Få et tilbud

Brian Maul

Brian Maul

Brug for hjælp?

 

Mail: bm@maulbiler.dk

Telefon: 87932469

Lad os finde din bil

Brian Maul

Brian Maul

Brug for hjælp?

 

Mail: bm@maulbiler.dk

Telefon: 87932469

Har du et spørgsmål?

Brian Maul

Brian Maul

Udfyld denne formular og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Beregn byttepris

Brian Maul

Brian Maul

Udfyld denne formular og vi kontakter dig hurtigst mu1igt

Book en prøvetur

Brian Maul

Brian Maul

Udfyldt denne formular og vi kontakter dig hurtigst mu1igt

Bestilling

Brian Maul

Brian Maul

Brug for hjælp?

 

Mail: bm@maulbiler.dk

Telefon: 87932469

*Der tages forbehold for tastefejl.