Motorlampen lyser - Hvad nu?​

Du har måske hørt noget om, at motorlampen i din bil kan begynde at lyse. Men ved du egentlig, hvor alvorlige følger det kan have, hvis fejlen som din motorlampe indikerer ikke bliver løst ordentligt? 

Din motorlampe kan lyse på to forskellige måder. Den kan enten lyse gult eller rødt.  (Afhængig af bilfabrikat og model)

Hvis din motorlampe lyser gult, vil du ofte kunne køre videre. Lyser lampen derimod rødt, anbefaler vi, at du kører ind til siden med det samme og kontakter din vejhjælp. Derfor kan de transportere bilen på værksted.

Har du en motorlampe der lyser, er du altid velkommen til at kontakte os på 86520033 eller booke en tid her. 

Værd at vide om motorlampen

Min motorlampe lyser gult – hvad nu?

En gul motorlampe er ofte en indikation på, at noget er ved at gå i stykker på din bil. Den betyder kort fortalt, at din bil har en vigtig del, som skal udskiftes eller repareres hurtigst muligt. Når din motorlampe lyser gult, anbefaler vi, at du som det første finder din bils instruktionsbog frem og slår under kapitlet “Bilens advarselslamper”. Her vil du nemlig ofte kunne finde frem til hvilken fejl, du har med at gøre. 

Har du en motorlampe, der lyser gult, anbefaler vi, at du enten kører hjem eller direkte ud til et autorisret værksted, så du minimerer sandsynligheden for, at skaden bliver mere alvorlig. 

Ifølge Rådet for Dæksikkerhed anbefales en mønsterdybde på 3 mm dybde. I Danmark kører mange rundt med et dækmønster, der er mindre end 1,6 mm, så skynd dig ud til bilen og lav en dæktest. Vidste du for eksempel, at 19% af danskerne kører rundt på ulovlige dæk! Det vil sige, at de kører med dæk, der har en mønsterdybde på mindre end 1,6 mm.

FDM anbefaler, at du kontrollerer din bils dæktryk minimum en gang om måneden. Ikke nok med, at slidte dæk kan være farlige, så har det også indflydelse på økonomien. Det kan koste op mod 13% ekstra i dit brændstofforbrug, hvis din bils dæktryk ligger bare 0,5 bar under det anbefalede. 

Din optimale mønsterdybde og dæktryk finder du enten i bilens instruktionsbog eller på dækket selv. Husk, at dækmønstret er vigtigt om vinteren, hvor det er vigtigt, at din bil kan få vejgreb på trods af sne og frost på vejene.

Min motorlampe lyser rødt – hvad nu?

Motorlampen lyser, hvad nu? Der er stor forskel på, om din motorlampe lyser gult eller rødt. Lyser din motorlampe rødt, er det en indikation på, at noget er gået i stykker på bilen, hvilket skal udskiftes eller repareres, inden du kører videre. Derfor anbefaler vi, at du så snart lampen lyser rødt, holder ind til siden og kontakter din vejhjælp, som kan fragte dig ud til et autoriseret værksted. Derved undgår man at lave yderligere skader på bilen. 

Hvad enten din motorlampe lyser gult eller rødt, er det en god idé at ringe til os på 86520033 eller at booke en tid her.

Vores værksted

Hos Maul biler står vi altid klar til at hjælpe dig med god service og vejledning, når du trænger til dæksskifte. Vi er en familievirksomhed, der ønsker at hjælpe med at give dig og din familie en tryg og sikker kørsel. Hvis du ønsker eller er i tvivl om, at du trænger til nye vinterdæk, så står vi klar til at vejlede dig i et eventuelt dækskifte. Kontakt vores værksted her.

Hjælp til motorlampen der lyser?

Book tid til din bil her

Udfyld nedenstående formular og vi vil kontakte dig hurtigst muligt angående din henvendelse.

Få et tilbud

Brian Maul

Brian Maul

Brug for hjælp?

 

Mail: bm@maulbiler.dk

Telefon: 87932469

Lad os finde din bil

Brian Maul

Brian Maul

Brug for hjælp?

 

Mail: bm@maulbiler.dk

Telefon: 87932469

Har du et spørgsmål?

Brian Maul

Brian Maul

Udfyld denne formular og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Beregn byttepris

Brian Maul

Brian Maul

Udfyld denne formular og vi kontakter dig hurtigst mu1igt

Book en prøvetur

Brian Maul

Brian Maul

Udfyldt denne formular og vi kontakter dig hurtigst mu1igt

Bestilling

Brian Maul

Brian Maul

Brug for hjælp?

 

Mail: bm@maulbiler.dk

Telefon: 87932469

*Der tages forbehold for tastefejl.