Ny Nissan Charge-app gør det nemmere end nogensinde før at oplade en elbil, når man er på farten

Ny Nissan Charge-app gør det nemmere end nogensinde før at oplade en elbil, når man er på farten

Nissan præsenterer nu en ny opladningstjeneste til elbiler, Nissan Charge, der gør oplevelsen af at eje en elbil bedre end nogensinde før.

De fleste elbilsejere har en aftale med en ladeoperatør (fx. CLEVER eller E.ON. i Danmark). Og det vil stadig være den bedste økonomisk løsning i hverdagen. Men skal man til udlandet, eller ønsker at benytte en anden operatør undervejs, er det nye Nissan Charge kort en rigtig fin løsning.

Nissan Charge er udviklet i samarbejde med virksomheden Plugsurfing, som er Europas førende udbyder af tjenester til elektrisk mobilitet. Appen giver mulighed for at finde og få adgang til et netværk af over 140.000 ladestationer rundt om i Europa via et enkelt abonnement. Det giver nem opladning, når man er på farten.

Nissan Charge fås til alle nye og brugte eksemplarer af Nissan LEAF. For LEAF MY19 (modelår 2019) er Nissan Charge gratis i tre år. For ejere af ældre LEAF en MY19 er det gratis i et år. Efterfølgende vil et abonnement på Nissan Charge Appen koste kr. 7,50 om måneden.

Systemet giver ejerne mulighed for at søge efter de bedste ladestationer via en smartphone-app til Apple og Android. Søgningerne kan filtreres efter bilmodel, opladningshastighed og adgangsmetoder, så ejerne hurtigt kan finde det bedste sted til opladning.

Brugerne kan navigere til den valgte ladestation via appen, og de kan bruge deres telefon til fjernbetjent start og standsning af opladningen ved kompatible ladestationer.

Nissan Charge-appen finder også ladestationer hos Nissan forhandlere og partnere, så Nissan Charge-brugerne får nem adgang og konkurrencedygtige priser, så oplevelsen af at eje en elbil bliver endnu bedre.

Nissan Charge, som er udviklet som en del af et stadigt voksende elbilsfællesskab, giver også brugerne mulighed for at give feedback og bedømmelser af ladestationer via appen, så man dermed hjælper andre i planlægningen af deres opladningsrute.

For at tilmelde sig skal LEAF-ejerne blot downloade den gratis app og oprette en brugerkonto, hvilket kræver en e-mailadresse og et password. Desuden skal bilens stelnummer, et gyldigt betalingskort eller en PayPal-konto angives. De nuværende LEAF-kunder kan bruge appen eller deres online-brugerportal til at bestille en gratis opladningskode, som giver dem adgang til ladestationerne i netværket, og som anvendes til at starte og standse opladningen. Nye LEAF-kunder får koden udleveret sammen med bilen.

Marketingchef hos Nissan i Danmark, Steffen Nederby Høj, udtaler: ”Nissan Charge er et godt alternativ til mobiltelefonernes ”roaming”, og er næste skridt til at gøre livet for elbilsejere lettere. Idag er det meget få ladestandere, hvor man kan bruge et betalingskort.

Det betyder, at man skal have aftaler med de operatører, hvis ladestander man ønsker at benytte. Et sådan abonnement er naturligvis også den billigste løsning i hverdagen. Men hvis man skal ud at rejse med sin bil, eller står i en situation, hvor opladning er mest attraktivt hos anden operatør, er Nissan Charge en super løsning. Og generelt er der også forhandlet gode priser med udbyderne”.

Det udvidede Nissan LEAF-modelprogram omfatter nu den nye Nissan LEAF e+ med et opgraderet 62 kWh-batteri og en rækkevidde på op til 385 km* på en enkelt opladning. Den nye model byder også på en lang række førerassistentsystemer inkl. ProPILOT, som hjælper med styring, vognbanekontrol og opbremsning, ProPILOT Park og den unikke e-Pedal til kørsel med brug af kun en pedal.

Nissan LEAF er også udstyret med det nye avancerede NissanConnect-infotainmentsystem, som er blevet opgraderet i 2019 og omfatter Apple CarPlay®, AndroidAuto® og et opgraderet navigationssystem med TomTom LIVE premium traffic og ruteoptimering som standardudstyr.

”Vi ser Nissan Charge som en kærkommen ekstra service for vores mange nuværende og fremtidige elbilskunder”, slutter Steffen Nederby Høj

Nissan Charge er på nuværende tidspunkt tilgængelig i Frankrig, Tyskland, Belgien, Italien, Luxembourg, Sverige og Danmark. Tjenesten lanceres i Holland, Spanien, Østrig, Schweiz, Finland, Polen, Finland og Norge senere i 2019 og 2020.

Nissan LEAF er fortsat den mest solgte elbil i verden med over 430.000 solgte eksemplarer på verdensplan, siden den originale model blev lanceret i 2010.

For yderligere information: nissan.dk