Forældreuniverset

Autostol guide 2022

Det kan være lidt af en labyrint at bevæge sig rundt i, når man skal udvælge sig en autostol til bilen, for der er mange ting at se efter:

Hvor høj en grad af sikkerhed har stolen? Hvilken autostol passer til dit barns alder, vægt og højde? Er stolen praktisk – er den nem at anvende til hverdag og kan betrækket maskinvaskes?

Derfor har vi gjort lidt forarbejde for dig, og dykket ned i hvilke autostole, der klarede sig bedst i autostol guiden 2022, og udvalgt nogle af vores favoritter.

Er du i tvivl, hvornår du skal skifte til næste autostol? Læs mere her.

Obs.: Maul Biler har ikke selv udført test på autostolene. Vores autostol guide 2022 er udarbejdet ud fra offentliggjorte undersøgelser fra valide kilder, herunder FDM og Forbrugsguiden. Vi håber, at du med vores guide kan spare tid og få en god og overskuelig købsoplevelse med din nye autostol. Vi har udelukkende taget udgangspunkt i autostole af høj kvalitet.

Hvilken aldersgruppe passer dig?

Den nyfødte (op til 18 mdr./13 kg)

De små børn (9 mdr. og frem til 4 år eller 18 kg.)

De større børn (frem til ca. 12 år eller 36 kg)

Til den nyfødte (op til 18 mdr./13 kg)

Vælge i mellem forskellige modeller – Autostol guide 2022

Silver Cross Dream

Nuna Pipa Next

Cybex Aton M i-Size

Silver Cross Dream + Dream i-Size Base

Med en høj vurdering i sikkerheden og et let anvendeligt design, er Silver Cross Dream + Dream i-Size Base for dig, som er på udkig efter den ekstra gode autostol. Stolen er praktisk i en travl hverdag, da monteringen af stolen i bilen er ligetil samtidig med, at du nemt kan spænde barnet fast. Bliver der spildt i bilen er det ikke noget problem, for betrækket kan maskinvaskes – faktisk er der plads til at spilde flere gange, fordi stoffet er af god kvalitet.

Den eneste besværlighed kunne ligge I, at selve afmonteringen af betrækket kan være besværligt. Stolen har rigeligt med plads til dit barn. Dette betyder dog også, at du skal være villig til at ofre lidt plads i bilen, når du kører med autostolen. Samtidig er barnets udsyn fra stolen lidt indskrænket. Til gengæld er der tænkt på komforten med den gode polstring og støtte til benene.  

Silver Cross Dream + Dream i-Size Base

Nuna Pipa Next + Pipa Next Base

Skal du have familiens mindste medlem med ud at køre, men det kniber med pladsen i bilen, så er Nuna Pipa Next + Pipa Next Base måske noget for dig. Med denne får du nemlig en god og sikker stol, som optager minimal plads i din bil. Har du flere biler, du skal skifte mellem, så er det ikke noget problem, for denne relative letvægter af en stol er nem at montere.

Stolen giver et godt udsyn, så dit barn kan følge med i, hvad der sker på turen, samtidig med, at den gode polstring og benstøtten sørger for, at siddekomforten er i top. Endeligt er der ingen grund til at græde over spildt mælk i bilen, for det høje kvalitetsbetræk kan uden besvær tages af og sendes en tur i vaskemaskinen. 

Nuna autostol quide 2020

Cybex Aton M i-Size

Står du og mangler en super god og sikker autostol, som din nyfødte uden besvær kan vokse sig større i? Så er det måske værd at kaste et blik på Cybex Aton M i-Size. Her har du nemlig muligheden for at supplere med et aftageligt indlæg, som virker til at flade siddevinkel ud for din baby. Derudover kan du vælge ekstra brede seler, for at gøre det mere behageligt for barnet at være fastspændt.

Endeligt kan du få en hovedstøtte, der kan justeres med op til 11 forskellige positioner, og på den måde tilpasses stolen dit barn, efterhånden som det vokser sig større. Der er tænkt på komfortniveauet, og med den gode polstring og støtte kan dit barn nyde køreturen veltilpas i sin stol. Som prikken over i’et er stolen let at montere i bilen.

Cybex autostol guide 2020

Til de små børn (9 mdr. og frem til 4 år eller 18 kg.)

Vælge i mellem forskellige modeller – Autostol guide 2022

Concord Reverso Plus i-Size

Cybex Juno 2-Fix

Britax Römer Dualfix 2 R

Concord Reverso Plus i-Size

Er du på udkig efter en rigtig god autostol, som i høj grad har sikkerheden for øje? Så er Concord Reverso Plus i-Size måske det rette match for dig. Blandt andet er den bagudvendte stol med til at øge beskyttelsen af især dit barns hals og nakke. Autostolen beskytter dit barn fra alle sider samtidig med, at der også er tænkt på komforten. Som eksempel er stolen polstret med puder og sidestykker, som gør, at dit barn kan nyde turen ved at sidde blødt og behageligt.

Skal man ud på en længere køretur, kan det være rart for barnet at variere siddepositionen i stolen. Derfor er det et klart plus, at denne model gør det muligt at justere på netop dette under kørslen. Og mon ikke at et veltilpas barn kan lette enhver køretur? Heller ikke forældrenes komfort er overset, da stolen dels er let at montere og dels, med sin lette vægtklasse, er nem at bære på.

Værd at fremhæve er, at stolen kommer med en babyindsats. Dette giver modellen en lang levetid forstået på den måde, at den kan anvendes allerede fra når barnet er minimum 40 centimeter – og dette kan formentlig veje op for, at stolen kræver en del plads i bilen. 

Autostole

Cybex Juno 2-Fix

Står der en autostol i topklasse på din ønskeliste? Så er den robuste Cybex Juno 2-Fix måske et godt bud. Overordnet er stolen er let at have med at gøre, og selve monteringen er nemt klaret. Foruden at have et gennemgående højt niveau af sikkerhed, kommer stolen også med en justerbar sikkerhedspude, der med sin funktion som en slags airbag formindsker risikoen for nakkeskader hos den unge passager. Der er kælet for detaljerne ved komforten i denne stol, som har en pasform, der er udtænkt til at skulle passe til barnets krop.

Blandt andet har modellen en nakkestøtte med op til otte forskellige indstillinger. På den måde kan du løbende tilpasse stolen, som dit barn vokser sig større. Stolen er behagelig at sidde i, og har en god støtte til benene, så dit barn kan være tilpas på turen fra I tager afsted, til I ankommer. Samtidig kan dit barn nyde godt af det gode udsyn fra stolen – og måske forældrene således kan nyde godt af at have et velfornøjet barn under kørslen. 

Cybex juno autostol

Britax Römer Dualfix 2 R

Med Britax Römer Dualfix 2 R får du alt i alt en god og sikker stol. Dit barn kan bruge stolen  i flere år, som det vokser sig større, og derfor er det samtidig en fordel, at stolen kan anvendes bagudvendt såvel som fremadvendt. Dette betyder også, at du ikke behøver at bekymre dig om at skulle finde en ny autostol lige foreløbigt. Stolen er nem at bruge i hverdagen, når dit barn skal spændes fast og gøres køreklar. Dog kan man med fordel være opmærksom på, at det kan være lidt mere besværligt, når stolen skal monteres i bilen.

Barnet kan sidde med god plads i den rummelige stol, men dette betyder dog også, at stolen optager en del plads i bilen. Selvom stolen er udstyret med en god polstring til dit barn, er det ikke en model, som fokuserer allermest på selve siddekomforten. Til gengæld er det en praktisk stol, fordi betrækket, der er af god kvalitet, uden videre kan afmonteres og sendes en tur i vaskemaskinen – og det kan jo blive nødvendigt en gang imellem, når man kører med børn i bilen. 

Britax autostol

Til de større børn (frem til ca. 12 år eller 36 kg)

Vælge i mellem forskellige modeller – Autostol guide 2022

Cybex Solution M

Britax Römer Kidfix SL-Sict

Cybex Solution M

Er du på udkig efter en god og velfungerende autostol, så er Cybex Solution M måske svaret. Frem for alt er denne model bygget op omkring et højt niveau af sikkerhed, når du kører med dit barn i trafikken. Ikke alene sidder dit barn godt beskyttet i bilen, der er også tænkt på komfortfaktoren i stolen. En af de helt store fordele er her, at stolen har et ventilationssystem, som gør, at stolen ikke bliver for varm, hvilket kan blive særligt på praktisk på de længere køreture.

Skulle køreturen vugge dit barn i søvn, kan hovedstøtten vippes, så hovedet kan lænes tilbage. Dog har modellen, til forskel fra flere andre, ikke en position specifik til hvile. Du skal dog ikke bekymre dig om, at dit barn kan sidde behageligt, for stolen har både en god polstring med bløde puder og støtte til benene. Modellen optager en del plads i bilen, men til gengæld har dit barn et godt udsyn fra sin stol og kan på denne måde nyde godt af at være underholdt på jeres bilture. 

Cybex solution x2-fix autostol

Britax Römer Kidfix SL-Sict

Er du en æstetiker, der ikke vil gå på kompromis med sikkerheden? Så er den flotte Britax Römer Kidfix SL-Sict måske autostolen for dig. I modellen er der vægtet et højt niveau af sikkerhed, når du skal have dit barn med ud at køre i trafikken. Blandt andet har stolen en pude, der kan justeres efter højde, og sørger for, at dit barn holdes fast i den sikrest mulige position, hvis der skulle ske en kollision.

Derudover er der med barnets høje placering i stolen rig mulighed for at kigge ud af vinduet. Hvis køreturen alligevel ikke byder på noget spændende at se på, kan dit barn trygt tage en lur i sin stol, da hovedstøtten sørger for at barnet sidder både sikkert og rart med sit hoved.

Stolen er let anvendelig for den voksne, da den er nem at montere i bilen, og samtidig, i kraft af sine lette vægt, er problemfri at bære rundt på. Der er kredset for, at barnet skal være komfortabel under køreturen i denne blødt polstrede stol. Blandt andet er det muligt at justere på både ryglæn og hovedstøtte således, at stolen løbende kan tilpasses dit voksende barn.

Stolen har i tillæg fire forskellige positioner som barnet kan sidde i, hvortil ryglænet automatisk retter sig ind. Dette gør, at dit barn sidder mest muligt optimalt under jeres køreture. 

Cybex juno autostol

Kontakt mig

Få et tilbud

Brian Maul

Brug for hjælp?

 

Mail: bm@maulbiler.dk

Telefon: 87932469

Lad os finde din bil

Brian Maul

Brug for hjælp?

 

Mail: bm@maulbiler.dk

Telefon: 87932469

Har du et spørgsmål?

Brian Maul

Udfyld denne formular og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Beregn byttepris

Brian Maul

Udfyld denne formular og vi kontakter dig hurtigst mu1igt

Book en prøvetur

Brian Maul

Udfyldt denne formular og vi kontakter dig hurtigst mu1igt

Bestilling

Brian Maul

Brug for hjælp?

 

Mail: bm@maulbiler.dk

Telefon: 87932469

*Der tages forbehold for tastefejl.