Gravid med tanker om en længere køretur?

Birgitte Odgaard Jørgensen - Gravid på køretur
Anmeldelse af denne tekst
5/5

Har du overvejet en graviditetssele?

Er du gravid og overvejer du at tage ud på en længere køretur, f.eks. en kør-selv-ferie? Men har du betænkeligheder ved det i forhold til sikkerhed og komfort? Vi har tidligere skrevet et indlæg om graviditetsselen og dens gode egenskaber. Det er samme sele, vi har fokus på i det her indlæg. Læs om en tidligere gravids oplevelse af kør-selv-ferie med dejlig rund mave her.

I sommerferien 2019 var jeg med min svigerfamilie på en længere kør-selv-ferie til udlandet. Jeg var gravid i uge 29, da vi kørte afsted (risky business, jojo, måske, men alt gik rigtig fint). Med mig på tur havde jeg, foruden min kæreste og svigermekanikken naturligvis, min graviditetssele. Selen valgte jeg egentlig at bruge allerede fra omkring uge 14 (selen anbefales fra uge 8), så det var ikke nyt for mig at anvende den. Mange gravide oplever, at det kan være meget generende at have sele på i bilen pga. den voksende mave. Det var også tilfældet for mig. Så da vi tog på ferie i 2019, var jeg ekstra glad for, at jeg havde min graviditetssele med mig som min tro følgesvend. Hvorfor jeg var det, kan du læse mere om nedenfor.

Øget tryghed med graviditetsselen

Jeg følte mig langt mere sikker i bilen på den lange køretur, fordi jeg havde min graviditetssele med. Ved at bruge graviditetsselen kommer din sele til at sidde i en mere optimal og sikker position, da graviditetsselen trækker presset fra hofteselen væk fra maven og i stedet ned mod hoftebenet. Hvis man derfor er nødsaget til at lave en hård opbremsning eller er uheldig at komme i en kollision, vil selen flytte kraften fra stødet væk fra maven og i stedet ned mod hoftekammen. Af den grund gav graviditetsselen mig ekstra tryghed på den lange køretur, hvor vi kørte i meget blandet trafik – og især i den travle sommerferietrafik, hvor vi ofte måtte bremse hurtigt ned grundet forskellige hændelser i trafikken.

Bedre komfort under køreturen

Foruden større tryghed og sikkerhed på turen, gav graviditetsselen mig meget bedre komfort. Som gravid kan det være rigtig generende at have bilens sele på. Graviditetsselen hjælper som nævnt med at trække presset fra hofteselen væk fra maven, hvilket er ret befriende, når man har maven med ud og køre. Dermed blev turen langt mere behagelig for mig, og jeg kunne sidde i bilen i længere tid ad gangen, end jeg som udgangspunkt havde forventet. Derfor kan du, i min optik, sagtens tage ud på en længere køretur, selvom du er gravid, hvis du medbringer en graviditetssele. (OBS! Denne opfordring tager udgangspunkt i en gravid uden diverse graviditetsgener. Du skal naturligvis altid selv afgøre dette)


Brug for hjælp til at finde den rette bil? Book en tid hos en af vores rådgivere og få en gratis babypakke.

Besøg vores Facebook-side her.

Tekst af Birgitte Odgaard Jørgensen


Lad os finde din bil

Brian Maul

Brug for hjælp?

 

Mail: bm@maulbiler.dk

Telefon: 87932469

Har du et spørgsmål?

Brian Maul

Udfyld denne formular og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Beregn byttepris

Brian Maul

Udfyldt denne formular og vi kontakter dig hurtigst mu1igt

Book en prøvetur

Brian Maul

Udfyldt denne formular og vi kontakter dig hurtigst mu1igt

Bestilling

Brian Maul

Brug for hjælp?

 

Mail: bm@maulbiler.dk

Telefon: 87932469