Guide til bilkøb

Guide til bilkøb

Står du ligesom mange mange overfor at skulle købe bil i den nærmeste fremtid, har du her nogle gode råd til, hvordan du træffer det rigtige valg

Når du står overfor et bilkøb er det vigtigt at du laver dit forarbejder ordenligt. Der er nemlig ofte en del overvejelser du skal have gjort dig, før du beslutter dig for din nye bil. Du skal prøve at stille dig selv følgende spørgsmål:

  • Hvilke behov har jeg på nuværende tidspunkt og de kommende år?
  • Hvad er mit budget? Husk her er der kommer grøn ejerafgift, forsikring, service og evt. billån.

Markedet er kæmpe stort og der er mange muligheder her er derfor nogle gode råd til, hvad du kan forberede:

  • Undersøg de forskellige muligheder hjemmefra. Der er masser af guides og anmeldelser på nettet
  • Skal det være en ny eller brugt bil? Hvor lang tid skal du bruge bilen?
  • Skal det være en benzin, diesel eller el-bil?
  • Hvordan har  du tænkt dig at finansiere bilen?
  • Vælger du en brugt bil – hvordan er garantien på bilen? Hos Maul Biler tilbyder vi at du kan tilkøbe en 12 mdrs. Autotjek garanti.

Bilmarkedet:

Der er et hav af bil på markedet så du kan med fordel undersøge lidt hjemmefra. Undersøg f.eks. om det skal være en lille bybil du søger såsom Skoda Citigo, om det er en bil med høj indstigning ala Nissan Qashqai eller om det er en rumlig bil ala Skoda Octavia du søger. Du vil kunne via Google og vores hjemmeside finde en del oplysninger på de biler du søger og du er altid velkommen til kontakte en af vores salgsrådgiver om gode råd på [email protected]

Ny eller brugt?

Det er et vigtigt spørgsmål er stille sig selv, hvad har du af forventninger til din nye bil? Skal den have det nyeste udstyr eller skal det være en billig pendler bil? Det er svært at sige endegyldigt, hvad der giver bedst meningen, da det afhænger af dine ønsker og forventninger til din nye bil. Du kan derfor med fordel sætte nogle økonomiske rammer op inden, og så undersøge bilmarkedet i den prisklasse.

Hvilket drivmiddel skal man vælge?

Her skal du spørge dig selv, hvor mange kilometer kommer du til at kører om året og, hvor ofte kommer du til at kører korte ture frem for længere ture. Som grundregel kan man sige at benzin og el-biler er bedst til de korte ture, hvor diesel ofte vil have det bedre ved længere ture. Derudover kan det typisk også være en smule dyre at reparere på en dieselbil. Vil du spare lidt på værkstedsregningen, kan man ofte være heldig og spare en smule ved at vælge en El-bil såsom Nissan Leaf.

De økonomiske rammer.

Her skal du have gjort dig nogle tanker omkring, hvor meget du kan ligge i udbetaling og hvilken mdr. ydelse du vil kunne sidde for om måneden. Typisk vil det være billigere at finansiere bilen igennem bilhusene, da de ofte får nogle skarpere renter fra deres samarbejdspartner såsom Santander.

Husk at du altid er velkommen til at kontakte en vores salgsrådgiver for ekstra råd inden du finder din nye bil.

Held og lykke med biljagten!