Teebee – gadget til køreturen

Teebee - gadget til køreturen
Anmeldelse af tekst
5/5

Tag legen med på tur

 

Pyh.. Sidder du mon ofte og skal trække vejret rigtig dybt en ekstra gang, når familien skal ud og køre en længere tur? Og er du træt af, at nødløsningen på utilfredsheden fra bagsædet som oftest ender med at være en skærm, som ikke ligefrem inviterer til aktiv hjernegymnastik hos børnene? Så har vi her et godt bud på en løsning til dig.

 

Teebee, der blandt andet er kendt fra tv-programmet Løvens hule på DR, er sjov og leg to go, og er derfor den perfekte løsning, når børnene skal underholdes i længere tid på eksempelvis bagsædet af bilen. Underholdning er nemlig årsagen til Teebees tilblivelse, eftersom opfinderne af den selv er forældre, som med egne erfaringer ved, at en lang køretur kan være svær og kedelig for børn

GODT AT VIDE

  • CE Mærket
  • BPA Fri
  • Fri for Phthalater
  • ABS plast – kan anvendes som madkasse
  • Uegnet for børn under 3 år
  • Skal vaskes i hånden
  • Læderstroppen fjernes før vask
Teebee boks

Hvad er en Teebee?

Helt konkret er Teebee en legetøjsæske to go. Den kan pakkes sammen, så den er helt lukket, og kommer med en strop, som gør den ideel og sjov for barnet selv at tage med i hånden. Når Teebee’en åbnes, har den tre forskellige rum: ét stort rum med plads til masser af legetøj og to mindre rum, hvor kun barnets individuelle kreativitet sætter grænserne for, hvad de kan anvendes til. Teebee kommer også med en sorteringsbakke og en byggeplade, som gør det muligt eksempelvis at tage LEGO med på tur, som barnet kan sortere i sorteringsbakken og bygge med på byggepladen. 

Et andet eksempel på legetøj der er ideelt til dette, er eksempelvis perler, som også kan laves på byggepladen og hvor de forskellige farver perler kan sorteres i sorteringsbakken. Teebee kommer desuden med et klistermærke, der forestiller øjne, som barnet kan dekorere boksen med. I den forbindelse er det naturligvis muligt også at købe ekstra klistermærker udover det ene, der medfølger Teebee’en, så der kan sættes et personligt dekorativt præg på den enkelte Teebee. 

Mindre skærm – mere sjov

Teebee er også udviklet med henblik på, at børn ikke som det første skal ty til et elektronisk device, når de keder sig eller bliver utålmodige på for eksempel en længere køretur. Teebee skal i stedet være kickstarter på barnets fantasi og kreativitet, så tiden på farten pludselig er fløjet ubemærket forbi. Og det er vitterligt kun fantasien, der sætter grænser! Teebee kan også anvendes som bord, hvilket gør det muligt for barnet eksempelvis at tegne, spille et spil med sidemanden eller læse en bog – alt sammen med et mere fast underlag end det ellers ville være muligt, når man kører i bilen. Teebee kan altså være med til at sætte børnene aktivt i gang med en sjov og kreativ aktivitet, frem for at de passivt sidder og kigger på en skærm det meste af turen. 

Teebee til at stille den lille sult?

Foruden de mange timers leg som Teebee indbyder til, kan den derudover anvendes som madkasse til barnets mad. Teebee er godkendt til fødevarer og kan derudover vaskes i opvaskemaskinen, hvis ikke den udsættes for over 65 grader celcius. Udviklerne af Teebee anbefaler dog, at man vasker kassen op i hånden. Det er naturligvis vigtigt, at læderstroppen fjernes, inden kassen bliver vasket, da stroppen ikke tåler vand. Så hvis I ikke skal på en længere tur, hvor barnet ikke skal underholdes i en længere periode af gangen, men stadig skal have lidt med til den lille sult (som ofte viser sig at være mere end blot lille hos de små), kan Teebee også anvendes til dette. Bonus er, at barnet derudover også selv kan motiveres til at bære på egen madpakke.

Gode råd til sikkerheden når du har Teebee med på tur

Udviklerne understreger, at det er valgfrit, om man vil spænde Teebees læderstrop fast til selen i eksempelvis bil eller fly. Dog kan påspænding af læderstroppen til sikkerhedsselen være medvirkende til at kompromittere sikkerhedsselens funktion og yderligere ophæve producentens garanti for selen. Hvis man derfor er i tvivl om, hvorvidt man skal spænde Teebee fast til selen, så rådes man af Teebees udviklere til at kontakte producenten af ens bil eller autostol for yderligere information omkring sikkerheden af dette. 

Hos Forældreuniverset vil vi opfordre til, at man pakker Teebee sikkert væk, når barnet ikke længere ønsker at lege med den. I den forbindelse vil det sikreste valg være at placere Teebee i bagagerummet, når man alligevel skal holde en lille tissepause eller få en bid mad mens man strækker benene. 

Al information om Teebee er hentet fra deres egen webside.

 

Hvad indeholder en boks?

Tekst af Birgitte Odgaard Jørgensen