Baby tjekliste – 5 uundværlige, og overflødige køb til baby

Lisa Stark - baby tjekliste

Vi kender det! Den moderne mor, der vil have styr på ALT inden babys ankomst – Frem med en baby tjekliste.

Der ville ikke være noget værre end at baby er kommet til verden, og du så pludselig mangler en helt masse. Vel?

Sådan har jeg selv haft det. Min kæreste syntes det var skørt med en baby tjekliste, og mente jeg skulle slappe lidt af, for vi køber jo bare det vi mangler når baby er her.

Prøv at sig det til et perfektionistisk hormon monster af en førstegangs mor.
Der skal være styr på sagerne, og sådan er det!
Jeg købte alt fra badetermometer til barnevogn.

Og her 3 måneder efter min søn er kommet til verden, kommer spørgsmålet “Manglede du så noget til ham?”
Og mit svar er “Nej, også alligevel”
Jeg har nærmere købt mange ting, som han aldrig får brugt. Jeg vil her fortælle jer om mine bedste Baby køb, og dem der var total overflødige.

Jeg håber det kan hjælpe andre, som vil have alt på plads til babys ankomst, uden at farer vild i en jungle af baby gøgl.

Se Lisas baby tjekliste her: 

De overflødige køb:

  • Bluser og t-shirt til en nyfødt. Det kunne jeg nok have sagt mig selv. De kravler op om ørene på baby, når du løfter ham. Møg irriterende!
  • En vikle. De er fantastiske, og dyre. Når du finder ud af baby ikke vil sidde i den. Lån en først og se om det fungere for jer. Det er ofte en helt vildt god investering. Men ikke for os.
  • For meget tøj i str 50. Der er så meget sødt babytøj i den størrelse. Så selvfølgelig går man amok med indkøb. Men spar dig! Den lille er vokset ud af str 50, inden du når at blinke med øjnene. Og køb det gerne brugt. Halvdelen af det tøj jeg har købt i str 50, har vi ikke nået at bruge. Øv!
  • Bleer. Det er vigtigt at have bleer klar til baby. Men køb ikke et lager af den samme slags før du ved om de passer til din babys mås. Der er intet værre end at have købt et kæmpe lager, også passer de ikke. Og ja! Der er forskel på bleer.
  • Baby sko. Jeg har en svaghed for små nuttede sko til nyfødte. Og den lille fis har nu flere sko end mig. Men de er aldrig blevet brugt, for de er meget upraktiske, og er heller ikke behagelige for baby at have på. De har ikke gjort andet end at fylde i skuffen.

De uundværlige:

  • En babynest. Har nok været mit bedste køb. Min søn brugte den flittigt de første måneder. Her kan du altid ligge baby et sikkert sted. Og hvis du er heldig, kan du lige nå på toilettet!
  • En større bil, med stort baggagerum. Min kæreste og jeg havde begge en Aygo. Da vi fandt ud af jeg var gravid måtte vi hurtigt ud og finde en stationcar. Vi købte den hos en brugtbilsforhandlere i Herning, som viste sig ikke havde rent mel i posen. Vi endte med at købe en bil, hvor lamperne blinkede i instrumentbrættet, og et bagagerum der kun ville åbne når det selv ville. Her ville jeg ønske jeg kendte til Maul biler, som forstår en kommende børnefamilies behov, og ønsker. Så havde vi købt vores nye bil der! Det sidste man orker som højgravid, er at bøvle med en uærlig forhandler!
  • Stofbleer og massere af dem! Jeg købte 15 til brug på puslepuden, og 15 til gylp. Der er intet værre end at skulle vaske hele tiden. Og mange stofbleer må lade livet (specielt dem på puslepladsen) Stofbleer er aldrig overflødige.
  • En voksipose, eller en anden kørepose. Der er intet nemmere! Her er intet bøvl med baby skal pakkes ind i en dragt. Han kan komme i posen som han er, og direkte i barnevognen. Selvfølgelig med en hue og vanter her i kulden.
  • En brystpumpe, hvis du ammer. Dette var det eneste jeg ikke havde tænkt på at købe. For hvad skulle jeg bruge den til? Derfor var min svigerfar nødt til at skynde sig på apoteket og købe en, dagen efter vi kom fra sygehuset. Pinligt? Jep! Men han var den eneste der have tid den dag. Og han kom heldigvis hjem med den rigtige. Men den var uundværlig, når jeg skulle ud af huset, og far skulle se til den lille. Både til at pumpe mælk ud han kunne give den lille derhjemme, men den var også god at have med på farten, når baby ikke var i nærheden. Eller baby af en eller anden grund ikke vil tage brystet en dag. Det er altså ikke sjovt, at rende rundt med bryster man føler er ved at springes!
 

Held og lykke i junglen.

Tekst af Lisa Stark