En lille familiebil, til en lille nybagt familie

En lille familiebil, til en lille nybagt familie.
Anmeldelse af tekst
5/5

Dette indlæg handler om at have en lille familiebil, og hvad vi gjorde os af tanker ift. babyudstyr til bilen.

Min forlovede og jeg har en Skoda Citigo, hvilket man vist godt kan kalde en lille familiebil– vi bor i centrum af byen, hvor det passer perfekt med en lille bil. Vi købte bilen, lang tid før at vi overhovedet tænkte på, at der kunne komme en baby ind i billedet – og dengang var den helt perfekt til vores behov.

En lille ny familie i en lille familiebil

Året efter stod jeg med en positiv graviditetstest i hånden. Jeg startede selvfølgelig hurtigt med at researche babyudstyr og skrive en tjekliste. De sidste punkter på listen var autostol og barnevogn.

”Nemt”, tænkte jeg. For jeg havde allerede sat mig for, at vi skulle have en stor barnevogn. Sådan en som barnet kan bruge i lang tid. Helst en Emmaljunga Big Star Supreme, hvis I spurgte mig dengang. Så vi kørte en tur til BabySam for at kigge på den. – og den var perfekt! Det var lige sådan en barnevogn vi skulle have, til vores kommende barn.

”Men skat, du skal tænke på at vi har en lille bil”. Gud, bilen! Hvad gør vi lige med en lille familiebil? Den havde jeg slet ikke haft i tankerne. Og min forlovede havde ret, vi kunne ikke have drømmebarnevognen i bilen.

Min første tanke var at vi skulle ud og købe ny bil. Jeg var overbevist om, at vi ikke ville finde en vogn som passede til vores lille by bil.

Men efter noget tids research igen, besluttede vi os for at købe en kombivogn. Den fittede fint i bilen, og vi kunne have nogle småting med ved siden af. Vi kan selvfølgelig ikke pakke bilen til den helt store bilferie, men det fungerer så fint til de små hverdagsture som vi kører.

Den første, lille autostol (0-9 kg) var intet problem. Der er ISOFIX i bilen, som gør det nemt at montere den. Lige nu er vi i gang med at undersøge hvilken autostol der skal være den næste .. heldigvis kan man køre ud til de forskellige forhandlere og prøve autostolene i bilen! 

Om jeg ville ønske at vi havde en større bil? Ja, det ville være så meget nemmere på mange punkter. Men lige nu fungerer det for vores familie på 3, at have en lille bil. Der er plads til os og alt vores baby udstyr. Så vi holder os til en lille bil, så længe vi er en lille familie.

Tekst af Aida Ademovic