Google anmeldelser 4,7
4.7/5
Maul biler logo

Aircondition service

Vidste du at, hvert år taber dit airconditionanlæg ca. 10% af sin kølemiddel? Vi anbefaler derfor altid du får foretaget et aircondition service, hvert andet år. 

Skal du på ferie, kan det også være en rigtig god idé, at få tjekket dit aircondition inden i kører imod varmen.

Din pris: 1.495 ,-

Aircondition service
Familiebil leasing

Hvorfor få udført aircondition-service?

Et aircondition-service er som regel ikke en del af det normale eftersyn du får foretaget på værksted. Der er dog mange gode grunde til, at få bestilt en tid til service af dit aircondition. 

1 Et normalt airconditionanlæg taber ca. 10% hvert år af sit kølemiddel. Manglende kølemiddel kan medføre risiko for, at systemet mangler smøremiddel eller overophedes, hvilket ofte resultere i en høj værkstedsregning. 

2. I dit airconditionanlæg cirkulere der både et kølemiddel, samt et oliemiddel. Oliemidlet har til formål at smører pakningerne og kompressoren. Hvis denne bliver beskadiget, kan det medføre en høj værkstedsregning. 

3. Et velfungerende airconditionanlæg kan give bilen et bedre indeklima, samt bidrage til en forbedret brændstoføkonomi. 

 Vi anbefaler derfor altid du får foretaget et aircondition service, hvert andet år. Dette er med til at give dit airconditionsystem de bedste vilkår.

Familiebil leasing

Derfor er eftersyn af bilens aircondition vigtigt.

Oplever du dit A/C anlæg ikke køler? Der kan være mange faktorer der spiller ind, når dit aircondition eller klimaanlæg har udfordringer. Har du en mistanke om dit anlæg har en udfordring er det altid en god idé, at kontakte dit værksted, så det kan blive undersøgt med det samme. 

Som nævnt tidligere taber dit A/C anlæg 10% af kølemidlet hvert år, hvilket med tiden kan give udfordringer til dit anlæg. Derudover kan du opleve dit A/C eller klimaanlæg danner mug eller skimmelsvamp, hvis det er i ubalance, hvilket er med til at give et usundt indeklima i bilen. 

Det er derfor altid en god idé at vedligeholde sit aircondition anlæg, da eventuelle skader ofter er dyrer at få repareret. Udover et aircondition service, kan du med fordel også overveje et nyt pollenfilter, da dette også ofte skal skiftes med tiden. . 

Du kan nemt vedligeholde dit airconditionanlæg. To ting du skal være opmærksom på:

1. Det er en god idé. at bruge anlægget om vinteren. Dette skyldes, at når du tænder for aircondition systemet skydes der ofte et oliemiddel ud i systemet, som er med til at smøre pakninger og kompressoren. En god tommelfingerregel vil være at tænde dit airconditionanlæg to til tre gange om ugen i ca. 15 minutters tid. 

2. Følge altid anvisningerne i instruktionsbogen. Derudover skal du mærke efter om systemet har manglende køling. Hvis du oplever dette er det ofte på tide at få foretaget et aircondition service

1. Oplever du, at der kommer ringe (dug) på forruden, lige over blæserens ribber, kan det være et tegn på du skal have kigget på dit anlæg.

2. Oplever du, at der kommer en klam og/eller fugtig lugt, når du tænder dit anlæg, er det også et tegn på noget er galt. 

3. Oplever du, at anlægget ikke køleren selvom den er skruet helt ned, er det igen et tegn på noget er galt med systemet.

Skal der ny kølemiddel i dit anlæg, må du IKKE påfylde væsken selv. Dette gælder specielt, hvor midlet indeholder R134A. Væsken indeholder nemlig gassen F-gas. Det er derfor vigtigt det er en uddannet mekaniker der udføre påfyldningen.

Vi anbefaler du får foretaget et aircondition service hvert andet år. Derudover kan det også være en god idé, at få det tjekket inden en tur sydpå i varmen. 

Ofte skyldes den klamme og/eller fugtige lugt, en mug eller skimmel tilstand i anlægget. Disse vil give en speciel lugt, når du tænder for anlægget. Har du først fået mug eller skimmel i dit anlæg forsvinder de desværre ikke af sig selv igen. 

Som udgangspunkt kan du som privatperson ikke lovligt købe kølemidlet R134A, samt andre F-gasser. Det er nemlig ulovligt, at sælge F-gasser til andre end virksomheder som er godkendt af Kølebranchens Miljøordning.

Begge typer skal med tiden serviceres. Via et airconditionanlæg kan du køle den luft, der kommer ud i kabinen. Har du i stedet et klimaanlæg kan du indstille den præcise temperatur du ønsker i bilen, og anlægget vil holde denne temperatur konstant. 

Det kan både skyldes manglende kølemiddel, en defekt kompressor eller en utæthed i anlægget. Kontakt dit værksted for at få dem til at foretage en fejlsøgning på dit anlæg. 

Den normale kølemiddel kaldet R134A koster ca. 1,25 kr. pr. gram. Skal der i stedet bruges den lidt dyrere kølemiddel 1234YF koster den ca. 2,50 kr. pr. gram.

Familiebil leasing

Bestil airconditionservice 1.495 ,-

Se alle vores andre reparationer

Aircondition service 1.495 kr.

Vi sidder klar til at beregne en pris på din bil!

Udfyld felterne nedenfor

Telefonnummer

Nummerplade

Kontakt mig

Få et tilbud

Brian Maul

Mail: bm@maulbiler.dk

Telefon: 87932469

Lad os finde din bil

Brian Maul

Mail: bm@maulbiler.dk

Telefon: 87932469

Har du et spørgsmål?

Brian Maul

Udfyld denne formular og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Beregn byttepris

Brian Maul

Udfyld denne formular og vi kontakter dig hurtigst mu1igt

Book en prøvetur

Brian Maul

Udfyldt denne formular og vi kontakter dig hurtigst mu1igt

Vi ringer dig op inden for 1-2 dage.
Vi glæder os til at snakke med dig!

Hvis du mangler hjælp til andet  er du altid velkommen til at kontakte os på