Google anmeldelser 4,7
4.7/5
Maul biler logo

Dieselpartikelfilter

Hvornår har du sidst fået renset dit partikelfilter? Det kan være en rigtig god idé, at vedligeholde sit partikelfilter, så man undgår at skulle udskifte det.

Partikelfilteret har til formål at mindske udledningen af skadelige partikler fra bilens udstødning. Dette sker ved at partikelfilteret anvender en additiv kaldet eolys, som bliver blandet med dieselen under kørsel. 

Vedligeholdelsen af din bils partikelfilter består derfor af to dele:

  1. Udskiftning af partikelfilteret
  2. Påfyldning af eolysevæske

Derfor bliver dit partikelfilter tilstoppet

Kører du til dagligt i en dieselbil? Ja så er du sikkert bekendt med at bilen har monteret et dieselpartikelfilter. Filtret har til formål at mindske udledningen af skadelige partikler fra bilens udstødning. Denne process kaldes regenering. Disse partikler kan nemlig være skadelige for både mennesker og miljøet. Derfor er det også super vigtigt, du ikke kører rundt med et tilstoppet eller ligefrem defekt partikelfilter. 

Efter bilens filter har kørt en regenerering er der ofte en smule aske tilbage som ikke brændes af. Det er denne aske som med tiden kan skabe et tilstoppet partikelfilter. Dette kan medfølge at bilen pludselig trækker  dårligere, eller du kan opleve at skulle tanke oftere. Sker dette vil du ofte opleve at en DPF-lampe tændes i bilens instrumentbræt, hvilket betyder du enten skal have dit partikelfilter skiftet eller blot renset. 

Tilstopningen af filteret vil ofte ske, hvis du kører meget bykørsel eller korte ture. Her vil bilens filter nemlig ikke blive tilstrækkelig varm, så asken har endnu svære ved at blive brandt af. Kører du ofte længere ture, vil det betyde bilens filter ofte når at blive varmt nok, og dit filter vil derfor ofte holde længere.

Hvad er et dieselpartikelfilter? 

I 2009 vedtog EU en lov der gjorde det lovpligtigt at alle bilproducenter skulle installere et dieselpartikelfilter i udstødningen på deres diesel biler. Dette filter har det primære formål at mindske udledningen af skadelige partikler fra bilens udstødning. Dette sker ved at partikelfilteret anvender en additiv kaldet eolys, som bliver blandet med dieselen under kørsel. 

I filteret finder du trykslanger som har til opgave måle trykdifferencen på hver side, samt melde om eventuelle fejl i systemet. Sker der en fejl vil en DPF-lampe lyse i instrumentbrættet.

Ofte stillede spørgsmål om partikelfilter

Hvornår skal man skifte partikelfilter?

Hvornår du skal skifte dit partikelfilter afhænger af den enkelte bil. Dette vil du altid kunne aflæse i bilens medfølgende instruktionsbog. Er du i tvivl kan du altid spørge dit værksted. 

Hvad koster rensning af partikelfilter?

Oplever du, at skulle tanke din dieselbil oftere? Ja, så kan det ofte betyde at dit partikelfilter er tilstoppet. Hvis det er muligt vil det billigste ofte være at få renset filteret, men nogle gange er det desværre nødvendigt at få det udskiftet. 

Der findes forskellige metoder til at rense filteret. Den ene metoder indebærer, at man varmer filteret op til en høj temperatur, hvilket gør at eventuel aske og partikler brændes af. Her er det vigtigt, at tjekke inden sådan en process, hvilken årgang filteret er fra. Ældre modeller kan nemlig risikere at smelte under processen.

Den anden metode er at afmontere dieselfilteret og sende det ind til producenten. De vil her føre en særlig væske igennem som vasker aske og andre partikler ud af filteret.

Hvad koster udskiftning af partikelfilter?

Er uheldet ude og du skal have skiftet dit partikelfilter står vi altid klar til at hjælpe dig. Heldigvis er det ofte sjældent, at filteret skal skiftes da det er bygget til at holde i mange år. Ofte vil en rens af filteret være nok. 

Vil der være fejl på dit partikelfilter vil en DPF-lampe lyse i instrumentbrættet. Herefter er det naturligvis vigtigt, du kontakter dit værksted, så de kan vurdere om filteret enten skal have en rens eller om det skal udskiftes.

Hvor lang tid holder et partikelfilter?

Det kan være rigtig svært at sige, hvor lang tid et partikelfilter holder. Filtrene er bygget til at holde i rigtig mange år, men man kan komme ud for at det bliver tilstoppet. Ofte vil et tilstoppet filter kunne fikses med en rens. Kan man ikke rense filteret, kræver det en udskiftning. 

Kan man køre med defekt partikelfilter?

Partikelfilteret har til formål at mindske udledningen af skadelige partikler fra bilens udstødning. Dette sker ved at partikelfilteret anvender en additiv kaldet eolys, som bliver blandet med dieselen under kørsel. Da partiklerne er skadelige for både mennesker og miljøet er det vigtigt du kontakter dit værksted, hvis du har problemer med dit partikelfilter. 

Hvordan renser man et partikelfilter?

Ønsker du selv at rense dit partikelfilter kan du gøre dette ved at købe en dieselpartikelfilterrens. Væsken hældes direkte ned i tanken i den rette mængde. Væsken kan du med fordel tilsætte under tankning, da du derved nemmere kan regne ud, hvor meget der er i tanken. Du skal nemlig ofte tilsætte en bestemt mængde pr. liter diesel. 

Hvor meget koster et partikelfilter?

Prisen på et partikelfilter kan variere meget alt efter, hvilken bil der er tale om. Ofte kan det dog være en god idé, at eftermontere et partikelfilter på biler som ikke har dette fra fabrikken. Læs mere om reglerne for partikelfiltre her.

Andre har også læst

Book tid til din bil her

Udfyld nedenstående formular og vi vil kontakte dig hurtigst muligt angående din henvendelse.

Book tid til din bil her

Udfyld nedenstående formular og vi vil kontakte dig hurtigst muligt angående din henvendelse.

Vi sidder klar til at hjælpe dig

Udfyld felterne nedenfor

Telefonnummer

Nummerplade

Kontakt mig

Få et tilbud

Brian Maul

Mail: bm@maulbiler.dk

Telefon: 87932469

Lad os finde din bil

Brian Maul

Mail: bm@maulbiler.dk

Telefon: 87932469

Har du et spørgsmål?

Udfyld denne formular og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Beregn byttepris

Brian Maul

Udfyld denne formular og vi kontakter dig hurtigst mu1igt

Book en prøvetur

Udfyldt denne formular og vi kontakter dig hurtigst mu1igt

Vi ringer dig op inden for 1-2 dage.
Vi glæder os til at snakke med dig!

Hvis du mangler hjælp til andet  er du altid velkommen til at kontakte os på