Google anmeldelser 4,7
4.7/5
Maul biler logo

Kontrol af hjulleje

Oplever du en høj rungende lyd fra din bil, når du kører? Hvis ja er det højst sandsynligt et defekt hjulleje.

Din pris: 195 ,-

Kontrol af hjulleje
Familiebil leasing

Hvad er et hjulleje?

Hjullejet består af en metalring fremstillet af hærdet stål. Denne ring bliver monteret på hjulets nav. Metalringen kan både sidde bagpå eller inde i selve navet. 

Hjullejet har til formål at stabilisere kørslen, samt absorbere eventuel friktion fra hjulets bevægelse. Drivakslen som er en del af lejet finder du inderst. Når den roterer, gør den at hjullejet kan stabilt kan drive hjulet rundt. 

I det yderste stållag finder man en masse mindre metalkugler som ligger i et hult lag. Dette er med til at skabe stabiliseringen. Det er nemlig kuglerne som sørger for at absorbere eventuel friktion under hjulets bevægelse. Dette skulle gerne være med til, at du får en mere behagelig kørsel.  

For at forhindrer eventuel blokering af bremserne under en hård opbremsning, er der i visse biler monteret en ABS-sensor som er integreret i hjullejet. 

Familiebil leasing

Hvordan lyder et defekt hjulleje? 

Er dit hjulleje defekt vil du slet ikke være i tvivl. De typiske tegn på et defekt hjulleje er:

  1. Kommer der en hul/rungende larm fra bilen, når du kører kan det tyde på et defekt hjulleje. Lyden vil følge bilens hastighed. Det vil sige du kan opleve at lyden stiger i takt med den øget hastighed. Lyden vil være konstant.
  2. Defekte hjullejer kan både forekomme på for- og baghjul. Er hjullejet defekt på forhjulet vil det især være, når du drejer lyder vil være tydelig. Lyden vil typisk komme fra den modsatte side end den du drejer til.

OBS! Vi fraråder at køre med et defekt hjulleje, da det kan være farligt. Du kan nemlig opleve vibrationer og mindre rystelser i bilen under kørsel. Vi anbefaler altid du får bilen transporteret til dit værksted hurtigst muligt.

Det er svært, at sige hvornår et hjulleje præcis skal skiftes. Det afhænger nemlig utrolig meget af, hvilken bil du kører i. Derudover kommer det an på dit kørselsmønster. I visse biler for eksempel nogle af de franske mærker, er hjullejet en del af selve bremseskiven. Her vil man typisk ikke skifte hjullejet for selv selv, men som en del af et bremseskifte. 

Når du har fået din bil på værksted, vil en mekaniker typisk bruge en hjulleje aftrækker. Ved hjælp af dette værktøj vil han/hun kunne afmontere lejet. Ved ældre biler kan man ofte opleve kun at skulle trække hjullejet ud af navet, hvilket betyder at man undgår at skulle afmontere andre dele af hjulet. 

Ved nyere biler skal man ofte afmontere hele hjulet, samt bremsekaliberen, bremseskiverne og hjulophænget. Via et specialværktøj kan mekanikeren efterfølgende presse hjullejet ud af ophænget. 

Prisen på, hvad det koster at skifte et hjulleje afhænger af, hvilken type du har. Hos Maul Biler kan du få kontrol af hjulleje for kun 195 kr. Skal man til at afmontere en del ekstra såsom bremsekaliberen, bremseskiverne, vil det ofte tage et par timer ekstra. 

Ønsker du at tjekke dit forhjulsleje kan du kigger efter følgende:

1. Virker dine bremser overophedet? Hvis ja kan det skyldes at et leje har sat sig fast.

2. Kommer der unormale lyde fra din bil under acceleration, samt når du drejer på rattet.

3. Opstår der vibrationer i ophænget under kørsel.

4. Oplever du et øget brændstofforbrug

5. Oplever du at bilen trækker til en side under kørsel

Hvis du oplever en af ovenstående kan det tyde på et defekt forhjulsleje. 

Da denne form for reparation ofte kræver en del erfaring, samt specialværktøj anbefaler vi ikke du gør det selv. Du kan nemlig komme til at beskadige andre komponenter under installationen. Derudover kan man i visse tilfælde opleve at få sand eller andet i navet, hvilket reducere navets levetid gevaldigt. 

Er dit forhjulsleje defekt vil det ofte have en høj og rungende lyd under kørsel. Du kan især opleve dette, hvis du drejer til en side. Lyden vil typisk komme fra den modsatte side af den du drejer til.

Familiebil leasing

Kontrol af hjulleje kun 195 ,-

Se alle vores andre reparationer

Kontrol af hjulleje 195 kr.

Vi sidder klar til at hjælpe dig

Udfyld felterne nedenfor

Telefonnummer

Nummerplade

Kontakt mig

Få et tilbud

Brian Maul

Mail: bm@maulbiler.dk

Telefon: 87932469

Lad os finde din bil

Brian Maul

Mail: bm@maulbiler.dk

Telefon: 87932469

Har du et spørgsmål?

Udfyld denne formular og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Beregn byttepris

Brian Maul

Udfyld denne formular og vi kontakter dig hurtigst mu1igt

Book en prøvetur

Udfyldt denne formular og vi kontakter dig hurtigst mu1igt

Vi ringer dig op inden for 1-2 dage.
Vi glæder os til at snakke med dig!

Hvis du mangler hjælp til andet  er du altid velkommen til at kontakte os på