fbpx
Google anmeldelser 4,7
4.7/5
Maul biler logo
Forældreuniverset

Kør selv ferie med børn

Gruer du ligesom mange andre over en lang køretur med børn på bagsædet? Eller er du typen der glæder dig til en lang køretur, da det er garanti for en masse familiehygge? Hvad end du er den ene eller anden type, er der ingen tvivl omkring det kræver sin kvinde eller mand at holde sine børn beskæftiget på bagsædet. 

Det vil vi hos Maul Biler rigtig gerne hjælpe dig med! Derfor har vi samlet en masse gode idéer til lege, du og børnene kan få timerne i bilen til at gå med. 

Lege til køreturen

1. Tæl biler

Du tænker måske det lyder lidt kedeligt, blot at tælle de biler som kommer forbi på ens vej, men det kan faktisk være til stor underholdning for børnene. Ønsker i at spice legen op kan i opsætte jeres egne regler såsom; biler i en bestemt farve og bestemte mærker. 

Vinderen af legen vil så være den som spotter eksempelvis de første ti røde biler eller de første 5 biler af mærket Seat. Vil man øge sværhedsgraden en smule kan man begynde at kigge på bilernes nummerplader, og se hvor mange i kan spotte med et bestemt start bogstav eller tal. Når alt kommer til alt er det faktisk kun ens egen fantasi som sætter grænserne.

2. “Jeg ser noget som er... “

Et hit blandt mange børn og voksne, nogle vil endda kalde det en vaskeægte klassiker til bilturen. Legen går i sin simpelhed ud på, at man skal gætte, hvad modparten ser/tænker på. Hovedpersonen ser på en ting, og siger “Jeg ser noget, som er grønt” hvorefter de andre i bilen skal gætte, hvad det kan være. Hovedpersonen må kun svare ja eller nej på de andres spørgsmål, og turen går videre til den næste, når en har gættet hvad han/hun kigger på. 

3. Malebøger og læsestof

Ønsker man en smule stilhed og fordybelse på bagsædet, kan du med fordel medbringe læse- eller tegnestof til børnene. Tag for eksempel nogle malebøger og lidt farveblyanter med, så børnene kan hygge sig med at tegne  finurlige mønstre og skønne fabeldyr. Er dine børn gamle nok til at læse, er det også altid et hit med lidt læsestof i form af tegneserier, billedbøger eller lignende. I vores gratis babypakke får man 30 dages gratis til Fairytell og Manenoe-bøger og lydbøger specielt til børn

4. Medbring din egen Teebee box

Pyh.. Sidder du mon ofte og skal trække vejret rigtig dybt en ekstra gang, når familien skal ud og køre en længere tur? Og er du træt af, at nødløsningen på utilfredsheden fra bagsædet som oftest ender med at være en skærm, som ikke ligefrem inviterer til aktiv hjernegymnastik hos børnene? Så har vi her et godt bud på en løsning til dig, nemlig Teebee, som er en sjov og underholdende to go løsning til køreturen.”

Helt konkret er Teebee en legetøjsæske to go. Den kan pakkes sammen, så den er helt lukket, og kommer med en strop, som gør den ideel og sjov for barnet selv at tage med i hånden. Når Teebee’en åbnes, har den tre forskellige rum: ét stort rum med plads til masser af legetøj og to mindre rum, hvor kun barnets individuelle kreativitet sætter grænserne for, hvad de kan anvendes til. Teebee kommer også med en sorteringsbakke og en byggeplade, som gør det muligt eksempelvis at tage LEGO med på tur, som barnet kan sortere i sorteringsbakken og bygge med på byggepladen.

Et andet eksempel på legetøj der er ideelt til dette, er eksempelvis perler, som også kan laves på byggepladen og hvor de forskellige farver perler kan sorteres i sorteringsbakken. Teebee kommer desuden med et klistermærke, der forestiller øjne, som barnet kan dekorere boksen med. I den forbindelse er det naturligvis muligt også at købe ekstra klistermærker udover det ene, der medfølger Teebee’en, så der kan sættes et personligt dekorativt præg på den enkelte Teebee.”

Brug for hjælp til at finde den rette bil? Book en tid hos en af vores rådgivere.

Besøg vores Facebook-side her.

Huskeliste til køreturen

1. Opgavehæfte, klistermærkehæfter, billedbog, malebøger + farveblyanter, samt sangbøger

2. Download lydbøger ned på jeres telefon eller tablets, så i er klar til turen. 

3. Blade, tegneserier, magasiner – et hit blandt børn og voksne.

4. Kortspil eller små brætspil for eksempel bilkort, sænke-slagskib eller Bezzerwizzer mini.

5. Hav en god playliste klar med hele familiens yndlingsmusik.

6. Inden køreturen, kan du med fordel tage en smut forbi Søstrene Grene eller Tiger og købe nogle små overraskelserne som børnene kan få under turen. Det kan være alt fra små snacks, legetøj og andet godt.

7. Husk for guds skyld nok mad og drikkelse til turen! Det er aldrig sjovt med sultne maver. Pølsehorn, gulerodsstave, mini pizzaer eller lignende er altid et hit!

8. Når maden er skyllet ned, er det også vigtigt med vådservietter, skraldeposer, samt køkkenrulle, så man mindsker griseriet i bilen. 

9. Hovedpude, samt dyne kan også hurtigt blive et hit, når Ole lukøje kalder.

10. Print eventuel et lille kort ud med jeres tur, så børnene kan følge jeres rute! Måske med små billeder af ting de skal kigge efter på turen. 

Relaterede opslag

Vi sidder klar til at hjælpe dig

Udfyld felterne nedenfor

Telefonnummer

Nummerplade

Kontakt mig

Få et tilbud

Brian Maul

Mail: bm@maulbiler.dk

Telefon: 87932469

Lad os finde din bil

Brian Maul

Mail: bm@maulbiler.dk

Telefon: 87932469

Har du et spørgsmål?

Udfyld denne formular og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Beregn byttepris

Brian Maul

Udfyld denne formular og vi kontakter dig hurtigst mu1igt

Book en prøvetur

Udfyldt denne formular og vi kontakter dig hurtigst mu1igt

Vi ringer dig op inden for 1-2 dage.
Vi glæder os til at snakke med dig!

Hvis du mangler hjælp til andet  er du altid velkommen til at kontakte os på