fbpx
Google anmeldelser 4,7
4.7/5
Maul biler logo

Elbiler - Find den rette elbil

Elbilerne er kommet for at blive og efterhånden er de ved at være så gode, at 90% af befolkningen kan få dækket deres kørselsbehov i elbilerne. Elbilernes brugervenlighed er øget markant inden for de seneste år, hvor flere og flere ladestationer er dukket op i Danmark. Og så er elbilernes batterikapaciteter også markant forbedret. Dette gør at flere vælger at gå over til elbil, når den gamle benzin- eller diesel bil skal udskiftes. Kombineret med den øgede brugervenlighed af elbilerne samt de nye afgifter er det blevet langt mere attraktivt at overveje om en elbil skal være det næste bilkøb.

I overgangsfasen fra fossile brændstoffer til el er der dog stadig et par udfordringer, som du bør være opmærksom på som køber. Vi har samlet en række kendte fordele og ulemper ved elbiler, så du kan få et overblik, og vurdere om du er parat til at springe ud i at blive ejer af en elbil.

Fire gode grunde til at vælge en elbil

Med Nissan Leaf Visia med 40 kWh batteri, som har en rækkevidde på ca. 285 jævnfør WLTP* under blandet kørsel. Med og et alsidigt udvalg af køreindstillinger (inkl. E-pedal*), får du med denne elbil en rækkevide, hvor du kan nå fra Aarhus til Aalborg og hjem på en enkelt opladning.

Det er både bæredygtigt, billigt og roligt at køre på el. Ifølge Trafikstyrelsen er elbilen et oplagt valg for mere end 90 procent af alle ture i personbiler, da langt de fleste bilture er relativt korte. I takt med den hastige udvikling inden for batteripakketeknologi vil tallet kun blive højere. En af de danske udbydere af strøm, som satser på elbilerne er E.ON, som allerede har sørget for at sætte en række hurtigladere op ved motorveje og en lang række byer i hele landet – store som små, så du kan i dag forholdsvis nemt få ladet din bil op. Se bl.a. E.on’s kort over ladestationer, som de har etableret rundt omkring i hele landet her.

Det er både bæredygtigt, billigt og roligt at køre på el. Ifølge Trafikstyrelsen er elbilen et oplagt valg for mere end 90 procent af alle ture i personbiler, da langt de fleste bilture er relativt korte. I takt med den hastige udvikling inden for batteripakketeknologi vil tallet kun blive højere. En af de danske udbydere af strøm, som satser på elbilerne er E.ON, som allerede har sørget for at sætte en række hurtigladere op ved motorveje og en lang række byer i hele landet – store som små, så du kan i dag forholdsvis nemt få ladet din bil op. Se bl.a. E.on’s kort over ladestationer, som de har etableret rundt omkring i hele landet her.

Elbilen er billigere brændstofmæssigt end de gode gamle benzin og dieselbiler. Desuden er elbilen også billigere at vedligeholde, fordi dens motor er opbygget på en langt enklere måde end de fossile brændstofsmotorer. Elbilen koster mere ved indkøb af bilen, men når du først ejer din elbil, så vil den som oftest være billigere for dig i længden.

Find din næste elbil her

Udvalgte elbiler

Nissan Leaf

Nissan Leaf Acenta

Fra 214.900 kr.

Nissan E-NV200

Nissan E-Nv200

Fra 169.900 kr. + moms

Skoda Enyaq

Skoda Enyaq

Fra 298.995 kr.

Det bedste ved en elbil er...

Vælge dit ekstraudstyr

Stærk acceleration, Kraftig motor og sjove køreegenskaber

Elbiler er bare sjovere at køre i, længere er den simpelthen ikke. Den nye generation af elbiler kommer med endnu bedre og kraftigere motorer, som giver dig en unik og hurtig acceleration – lige når du trykker på speederen. I din elbil, skal du ikke vente flere sekunder på, at bilen kommer op i omdrejninger, og det giver en mere komfortabel kørestil. Ja, så elbilen egner sig også rigtig godt til bykørsel, hvor det måske er start/brems kørslen, der udgør størstedelen af kørslen. Den kvikke acceleration og kørestil gør det langt sjovere at flette ind og ud af trafikken og måske komme 5 minutter hurtigere på arbejde, hvem ved.

Forvarmet om vinteren eller nedkølet om sommeren – under opladning

Flere elbiler har mulighed for temperaturindstilling på forhånd, da de har adgang til store mængder energi fra ladestikket eller i batteriet. Det vil sige, at når din bil står og lader op, og du ved, at du snart skal ud og køre, så kan du forhånds-tempere din bil, så den er afkølet eller opvarmet efter dit behov. Med elbilen er det slut med en ubehagelig temperatur i din bil – både i sommer- og vinterperioden.

Færre udgifter til service og vedligeholdelse og længere levetid

Elbilen er for dig, som ønsker færre udgifter, når først du har købt ny bil. Med en elbil får du en bil, der består af færre mekaniske sliddele, som skal serviceres og vedligeholdes. Og ja, derfor får du altså en bil, som er billigere i brug. Eksempelvis er der oftest ikke olie på elbiler og derfor er du pludselig fri for at tænke over det, når du skal til service med din bil. Kort fortalt får du med en elbil et køretøj, der kommer til at spare dig for værkstedstider og nogle af serviceregningerne. En rigtig god forretning for dig som bilejer, men husk, at vi altid står klar til at hjælpe dig på vores værksted her hos Maul Biler.

Andre fordele

Bedre for miljøet – punktum!

Lige for tiden har de fleste en holdning til, hvorvidt elbilen er en grønnere løsning en bilerne, der kører på fossile brændstoffer. Her hos Maul biler har vi derfor valgt at vise dig, hvor meget bedre en elbil er for miljøet under kørslen i tabellen fra videnskab.dk til højre. Elbilen er mere skånsomt for miljøet i forbruget – sammenlignet med den daglige udledning af CO2 i atmosfæren fra afbrænding af benzin- og diesel biler.

Opladning Skoda enyaq 2021

Ingen gearskift

Som oftest har elbiler har kun ét gear.  En elmotor er designet til at tage mange tusinde omdrejninger. Det betyder, at elbiler kan nøjes med et fremadgående gear og et bakgear. Denne fordeling af gear giver en lækker, jævn acceleration og vi vil vove at påstå, at du får en stor køreglæde, fordi du her også slipper for at skulle tænke på gearskifte – på nær, når du skal bakke ind på parkeringspladsen eller lignende. Man kan derfor sige at alle elbiler har ”automatgear” som standard – igen en besparelse på cirka 20.000 kr. ift., hvis du skulle ud og investere i automatgear.

Elbil - tankstation
Elbil - hvorfor

Lavere registreringsafgift – laveste grønafgift – mere ekstraudstyr

Med en elbil får du som bilejer en bil, hvor du generelt har færre udgifter i hverdagen. Ja, selv din grønne ejerafgift på bilen er gennemsnitligt billigere end på benzin- og diesel bilerne. Ikke nok med at elbilen er miljøvenlig, så spare den dig altså også på månedlig basis i afgifter. Og det er jo penge, som kan gå til det ekstraudstyr, som du går og drømmer om. Her skal du være velkommen til at kontakte en af vores sælgere for at høre mere om, hvilket ekstraudstyr vi kan tilbyde dig.

Nissan ariya midterkonsol

Din egen tankstation – start dagen med fuld tank!

Når du køber en elbil, kan du i dag få installeret en ladestander i hjemmet. Her er der flere løsninger alt efter om du har en købt en elbil og er hus- eller lejlighedsejer eller om du bor i boligforening. Vi vil her fra Maul Biler anbefale dig, at kigge efter den løsning, der passer dig bedst hos energiselskabet E.on, der tilbyder forskellige løsninger til hjemmet. Du kan finde deres hjemme side her. Med en ladeboks i hjemmet kan du altid køre afsted med en fuld tank.

Her hos Maul biler vil vi anbefale dig at få en ladeboks installeret i dit hjem, hvis du køber en elbil.

Konklusion – skal jeg købe en elbil?

Som du kan læse her på vores side, er der både fordele og ulemper ved at købe en elbil. For dig, som primært køre bykørsel kan elbilen helt klart være en rigtig god løsning – specielt hvis du allerede har mulighed for at oplade bilen derhjemme eller har mulighed for at få installeret en ladeboks i dit hjem.

I de kommende årtier forventer vi at der vi ske mange spændende ting inden for udviklingen af elbiler og deres færden på bilmarkedet. Med tiden vil de udfordringer som vi har fortalt dig om her på vores side være forsvundet og du vil kunne køre en elbil uanset dit behov for rækkevidde.

Rækkeviden på elbilerne er allerede de seneste år forbedret markant og bilerne er ved at være i et prisleje, hvor mange kan være med. Og med en ladeboks i hjemmet, så kan du trygt købe din nye elbil her hos os.

 

 

Maul biler anbefaler

For at du får en god oplevelse med din nye elbil, så anbefaler vi dig her fra Maul Biler, at du kan møde disse kriterier:

  • Du kan få en ladestation hjemme eller har adgang til en på dit arbejde.
  • Du er indstillet på at købe en ny bil og kan vente på levering.
  • Du vil gerne betale den lidt højere indkøbspris – som dog bliver tjent ind over tid.
  • Du har ikke behov for en bil, der må trække en anhænger.
  • Du kører ikke dagligt flere hundrede kilometer på motorvej.

Hvis du kan opfylde disse punkter, ser vi ingen grund til, at du ikke skal være med til at være forgænger for vores grønne omstilling i Danmark.

Til dig som har et behov for en bil, der har en lang rækkevidde på over 500 km vil du nok opleve udfordringer ved at vælge en elbil. Her kan vi hos Maul biler i stedet tilbyde dig en Nissan Qashqai, der har en forbedret energieffektivitet. Du kan læse mere om denne bil her.

Vi sidder klar til at hjælpe dig

Udfyld felterne nedenfor

Telefonnummer

Nummerplade

Kontakt mig

Få et tilbud

Brian Maul

Mail: bm@maulbiler.dk

Telefon: 87932469

Lad os finde din bil

Brian Maul

Mail: bm@maulbiler.dk

Telefon: 87932469

Har du et spørgsmål?

Udfyld denne formular og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Beregn byttepris

Brian Maul

Udfyld denne formular og vi kontakter dig hurtigst mu1igt

Book en prøvetur

Udfyldt denne formular og vi kontakter dig hurtigst mu1igt

Vi ringer dig op inden for 1-2 dage.
Vi glæder os til at snakke med dig!

Hvis du mangler hjælp til andet  er du altid velkommen til at kontakte os på