Hvordan vælger man den rigtige barnevogn?

Tekst af Jennifer Jørgensen - Valg af barnevogn
Anmeldelse af tekst
5/5

Valg af barnevogn

Da jeg for første gang stod i 2015 og skulle vælge en barnevogn til min første fødte pige havde jeg en masse spørgsmål. Hvad skal barnevognen primært bruges til? Gå ture i byen, udflugter eller hvad er vi til? Hvilken slags barnevogn skal vi have? Kombivogn eller en “almindelig” barnevogn? Skal det være med drejehjul eller uden drejehjul? Spørgsmålene var mange og listen lang.

Den første barnevogn vi købte var en fin Scandia Pace i grå med drejehjul og langt liggemål (98 cm). Da det primært var mig der skulle bruge den, valgte jeg den ud fra at jeg på daværende tidspunkt boede i lejlighed midt i centrum af byen og derfor ville komme på mange gå ture inde i selve byen. Drejehjul var derfor en nødvendighed for mig, da jeg er forholdsvis lille og ikke har mange kræfter til konstant at skulle tvinge den rundt på den anden måde.

Heldigt for os, så havde vi også en bil, hvor der var fint med plads i bagagerummet til den. Det lange liggemål gav også en mulighed for, at vi kunne bruge barnevognen en en længere periode. Desværre fik vi ikke brugt barnevognen den tid vi ville, da der opstod brand i en guldsmed som vi delte baggård med – og barnevognen stod selvfølgelig i skuret op til butikken. Mit næste køb blev derfor en Emmaljunga super nitro klapvogn med drejehjul.

I sommeren 2018 blev jeg mor for anden gang, og skulle derfor bruge en ny barnevogn. Valget blev en Emmaljunga Big star supreme med drejehjul. Kan man godt fornemme jeg er glad for drejehjul? 🤣 Boligforholdende var ændret, men jeg havde stadig nogenlunde samme behov som blev afgørende for valget af barnevogn første gang.

Den dag i dag, i februar 2021, bruger vi stadig barnevognen til lillesøster af og til. Ellers er det primært storesøsters klapvogn vi har gemt og vi nu bruger, da barnevognen er ved at være for lille 🥺

Pigerne og jeg bor nu i lejlighed i centrum af byen igen, og jeg har en lille fin Opel Corsa. Jeg vil klart overveje, at hvis der kommer en 3’er, at vælge en kombivogn. Den kan desværre ikke bruges lige så længe, da den har et kortere liggemål. Men den kan være i min bil, hvilket den store barnevogn ikke kan. Barnevognskassen er desværre for lang. Men heldigvis har Emmaljunga andre gode muligheder som vi vil benytte os af 😍 Og selvfølgelig stadig med drejehjul 😝

Jeg håber at mine tanker omkring valget af barnevogn måske kan inspirere jer til, at tage en beslutning om valget af den perfekte barnevogn for jer.

Tekst af Jennifer Jørgensen