Google anmeldelser 4,7
4.7/5
Maul biler logo

Billeasing guide – alt du skal vide om leasing af biler

Leasing behov Maul Biler

Bliv klogere på billeasing

Vi danskere er glade for biler. Selvom miljøet spiller en stigende rolle for vores valg af bil, har der, upåvirket af Corona epidemien, været en fortsat stigning i bilsalget de seneste år. Det samme gælder for billeasing. Derfor har vi hos Maul Biler valgt at skrive en guide til billeasing.

Vi sælger og leaser også selv biler, men vores guide skal primært ses som en hjælp til dig som bilist og forbruger, uanset om du er kunde hos os eller ej. Det er vores erfaring, at det er i alles interesse, at du som forbruger kan træffe det rigtige valg.

Indholdsfortegnelse

Skal jeg vælge billeasing eller købe bil?

Inden du beslutter dig for at lease, skal du besvare følgende spørgsmål: Er leasing det rette økonomiske og praktiske valg for dig? Svaret finder du ved at undersøge, hvor langt du kører og om du har særlige krav til bilen.

Et andet vigtigt spørgsmål er om bilen kun bruges til privat leasing eller til erhvervsleasing?

Det er vigtigt at kende sine behov af flere forskellige årsager. Hvis ikke, kan du nemt ende op med ekstra regninger til fx ekstra km, skattevæsenet eller bilværkstedet.

Køb bilen, hvis du elsker ekstra udstyr og lange køreture – men husk ekstra penge til udbetaling og service

Hvis du nu gerne vil beholde samme bil med ubegrænset antal km hver måned i 4-8 år, er det helt klart bedre at købe en bil. Du kan også til/fravælge ekstra udstyr, når du køber bil, men det betales samlet. Det er også muligt at til/fravælge ekstra udstyr og fx vinterdæk ved billeasing, men her fordeles udgifterne over leasingperioden i stedet.

Slutteligt står du selv for service og vedligehold, hvis du vælger at købe – også selvom der selvfølgelig er to års reklamationsret, hvis du køber en helt ny bil. Bilkøb er med andre ord mere bekosteligt end billeasing, så friheden ved at være billejer har sin pris.

Leasingformer og begreber – få styr på detaljerne, inden du underskriver en leasingkontrakt

Der findes flere forskellige leasingformer. Det er vigtigt at du sætter dig ind i de forskellige former og begreber, inden du underskriver en leasingkontrakt. Vi har forsøgt at samle en liste, så du kan få et bedre overblik over fordele og ulemper

Hvad er privatleasing?

Privatleasing er nok den mest brugte leasingform i Danmark. Begrebet dækker groft sagt over leje af bil i mere end et halvt år. 

Lejeperioden for privatleasing er oftest på 1-3 år. Indledningsvist betaler du et engangsbeløb (kaldes også førstegangsbeløb eller ekstraordinærydelse). Et beløb du skal indregne i dine samlede leasingudgifter, da du ikke får beløbet tilbage. Det skyldes bl.a. at biler mister værdi hurtigt, så leasingfirmaet kræver et engangsbeløb, så du hjælper med at kompensere for værditabet. Det er helt normalt og lovmæssig acceptabel praksis indenfor al billeasing.

Hvad er knækleasing?

Knækleasing er stort set det samme som privatleasing. Forskellen ligger i at din leasingydelse opdeles deraf ”knækket”. Ofte betales et større beløb først, hvorefter ydelsen falder i den sidste leasingperiode. Det bruges ofte til at motivere dig som forbruger, til at beholde leasingaftalen perioden ud.

 

Hvad er flexleasing / finansielleasing?

Denne form for leasing adskiller sig meget fra alm. privatleasing og er ofte mere økonomisk risikabel. Bilerne er ofte brugte, dyrere og importeret fra udlandet. Vælger du flexleasing, kan du ydermere risikere at hæfte for en fast salgspris for bilen efterfølgende.

En gang imellem skal du også selv stå for salget af bilen efterfølgende. Du står ligeledes selv for vedligeholdelse og reparationer, eftersom bilen ikke er dækket af en fabriksgaranti mere.

Hvad er minileasing?

Minileasing gør sig gældende, hvis du vælger at lease en bil i op til 6 måneder. Betegnelsen refererer med andre ord til leasingperiodens korthed.

En leasingform som ex egner sig fint til ferieleasing. Her betaler du ofte et engangsbeløb for en fast, kort periode. Der er faste km i aftalen og kontrakten er ofte uopsigelig. Ligesom ved privatleasing betaler du merpris for antal overkørte kilometer.

Hvad betyder leasing uden udbetaling?

Der er nogle leasingfirmaer der tilbyder korttidsleasing uden udbetaling. Det kan både have sine fordele og ulemper alt efter hvad der er inkluderet i leasingkontrakten. Hvis forsikringen og bilafgifter er inkluderet, kan det være en fin løsning, særlig hvis du fx er ung og stadig ikke 100% fastsat på bopæl og arbejde. Husk dog som ved al leasing at have styr på kilometer begrænsningen, så du ikke får ekstra udgifter til ekstra kilometer.

Det kan også være at leasingfirmaet benytter sig af et depositum i stedet for en udbetaling. Et depositum er i princippet et beløb du får tilbage, når du refunderer leasingbilen i samme stand igen. Her skal du som forbruger imidlertid være grundig til at gennemgå bilen, inden du overtager den, så du ikke kommer til at betale for skader eller mangler, som var der inden du fik bilen.

Både ved leasing uden udbetaling eller ved brug af depositum, kan du opleve at leasingfirmaet beder om adgang til private skatteinformationer. Det gør de ofte for at sikre, at du har råd til at betale skader på bilen, som ellers ville være sikret via udbetalingen. Sørg for at de oplysninger behandles korrekt og sikkert, hvis du vælger at lease på de betingelser.

Grunden til at der ofte er en udbetaling forbundet med længerevarende leasing skyldes at udbetalingen typisk dækker en procentdel af bilens pris. Den pris ses selvfølgelig i forhold til den månedlige leasingpris, men også ift. antallet af inkluderede kilometer i leasingkontrakten Du får ikke udbetalingen retur, så husk at regne den med i den samlede udgift til leasingbilen.

Vælg billeasing, hvis du vil afprøve nye modeller og slippe for serviceudgifter

Ved leasing står leasingfirmaet for garanti og service, hvis leasingkontrakten er i orden. Så hvis du evt. leaser i tre år, er du sikret hele perioden. Der er ofte også en lavere udbetaling (engangsydelse) på en leasingbil end på en bil, du køber. Husk imidlertid at du ikke får engangsydelsen igen. Den er med andre ord en del af din samlede leasingydelse.

Med privatleasing kender du som udgangspunkt dine udgifter i hele leasingperioden. Får bilen imidlertid udefrakommende skader, skal du som udgangspunkt ofte betale for disse efter endt leasing. Hvis muligt anbefaler vi derfor, at du tegner en afleveringsforsikring.

Ofte vælger du leasingkontrakt efter det antal km du forventer at køre årligt. Derfor er det vigtigt at du kender dine kørselsbehov, så du ikke får ekstra udgifter på overkørte kilometer. Overkørte kilometer er nemlig ofte dyrere, end de faste km priser i din leasingkontrakt. For at være på den sikre side, bør du derfor undersøge leasingfirmaets priser på overkørte km. Maul Biler tager som vejledende eksempel fx kun 1.5 kr. pr. overkørte kilometer og 0.31 kr. pr. underkørte kilometer.

Der kan være en del forskelle fra leasingfirma til leasingfirma, og dermed en del at spare for dig som forbruger. Det kan ligeledes være relevant at undersøge om leasingfirmaet tilbagebetaler ”ubrugte” km. Det er ikke altid tilfældet, men det er stadig værd at undersøge.

Når det kommer til leasing af privatbiler og firmabiler er der i øvrigt også aldersbegrænsning, som kan variere en smule fra firma til firma. Det bør også være angivet i din leasingkontrakt.

Hvad er brugtbilsleasing?

Ligesom begrebet hentyder til, betyder brugtvognsleasing ganske enkelt leasing af brugt bil. Det er oftere en lidt billigere løsning, end hvis du vælger leasing af ny bil. Her er det imidlertid vigtigt hvordan leasingaftalen stiller sig i forhold til vedligeholdelse og servicering, da en brugt leasingbil ofte vil være uden nyvognsgaranti.

Brugtvognsleasing giver god mening for de fleste leasingfirmaer, da de jo ofte får gode brugte leasingbiler retur efter et par år. Brugte biler har imidlertid større risiko for at gå i stykker, så sørg for at der medfølger en værkstedsgaranti for hele perioden, så du ikke pludselig sidder med ekstra værkstedsregninger.

Sørg også for at leasingfirmaet tager ansvaret for bilens tekniske tilstand ved overdragelse. Slutteligt skal du selvfølgelig også undersøge om der er kilometerbegrænsning for hele perioden, ligesom hvis du leaser en ny bil.

Liste over faktorer, du bør undersøge ved brugtvognsleasing

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du søger info om brugtvognsleasing hos Maulbiler. Vi er specialister indenfor området og kan rådgive dig professionelt.

Leasing af elbil

Kan det betale sig at lease en elbil? Det er et godt spørgsmål. Umiddelbart ja, men ikke altid for leasingfirmaet. De har nemlig mulighed for at give fordelagtige priser på biler, fordi de kan få mængderabat og dermed betale mindre i afgift. Det gør sig i mindre grad gældende for plugin-hybrider og især elbiler.

Alle elbiler op til 500.000 kr. betaler reelt ikke registreringsafgift, og dermed forsvinder afgiftsfordelen ved leasing. Ikke desto mindre er der kommet en stor stigning i efterspørgslen på både elbiler og hybridbiler – også indenfor billeasing.

Det giver også rigtig fin mening med øget efterspørgsel på el- og hybridbiler, da det giver dig som forbruger mulighed for at teste biltypen uden at tage for store økonomiske chancer. Et fornuftigt valg, hvis man også tager det faktum i mente, at teknologien indenfor bæredygtige transportmidler er i rivende udvikling. Tidens modeller kan med andre ord hurtigt blive forældede og dermed miste mere værdi end hvad der ellers er normalen indenfor bilbranchen.

Ønsker du at lease en elbil, skal du være obs på følgende:

Slutteligt skal du også forholde dig til kontraktelementer som inkluderede kilometer, service, indskud/depositum, forsikring m.m. ligesom ved alm. billeasing.

Hvad er erhvervsleasing?

Er du virksomhedsejer, har du sikkert hørt om erhvervsleasing mange gange. Begrebet dækker over leasing af firmabiler til erhvervsbrug. Der kan både være tale om personbiler og varevogne.

Indenfor erhvervsleasing benytter de fleste leasingforhandlere sig oftest af to forskellige typer leasing: Operationel leasing og finansiel leasing.

Ved operationel leasing lejer du bilen i en fastlagt periode, hvorefter du leverer den tilbage til leasingfirmaet. Herved slipper du for at tænke på bilens værdiforringelse over tid eller efterfølgende videresalg.

Er der tale om finansielleasing, skal du imidlertid ofte købe bilen efter leasingperioden eller selv sælge den videre. Det kræver selvfølgelig mere af dig som forbruger og virksomhedsejer, da du også skal tænke på bilens værditab, levetid og mulige værkstedsudgifter.

Uanset hvilken leasingmodel du vælger til din virksomhed, så gør dig selv den tjeneste at læse leasingkontrakten grundigt igennem.

Erhvervsleasing kræver i øvrigt også at du som virksomhedsejer sætter dig godt ind i beskatningsreglerne for firmabiler. Der kan fx være fordele ved at lease ”grønne biler” i forhold til beskatningsprocenten. Der er også beskatningsregler for dine medarbejdere, hvis din virksomhed tilbyder dem fri bil.

If you as an employee, for example, have a free car (regardless of whether it was bought or leased), you must pay tax on a percentage of the car’s value plus pay an environmental surcharge. Read more taxation of company cars at skat.dk.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Vil du have svar på spørgsmål som: Må jeg låne min leasingbil ud eller er dækskifte inkluderet i min leasingaftale, kan du se svarene på alle vores ofte stillede spørgsmål her.

Kontakt os på

Vi sidder klar til at hjælpe dig

Udfyld felterne nedenfor

Telefonnummer

Nummerplade

Kontakt mig

Få et tilbud

Brian Maul

Mail: bm@maulbiler.dk

Telefon: 87932469

Lad os finde din bil

Brian Maul

Mail: bm@maulbiler.dk

Telefon: 87932469

Har du et spørgsmål?

Udfyld denne formular og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Beregn byttepris

Brian Maul

Udfyld denne formular og vi kontakter dig hurtigst mu1igt

Book en prøvetur

Udfyldt denne formular og vi kontakter dig hurtigst mu1igt

Vi ringer dig op inden for 1-2 dage.
Vi glæder os til at snakke med dig!

Hvis du mangler hjælp til andet  er du altid velkommen til at kontakte os på